Dnes je 26.apríla 2024, meniny má Jaroslava

Čajovníkový strom uprostred domu v Los Angeles

Výhľady

Ako už napovedá samotný názov, dom s rozlohou 743 metrov štvorcových ponúka výhľad na múzeum Getty Center, ktoré je známe svojou architektúrou a záhradami.

Majiteľka domu je fotografka a interiérová dizajnérka. Miestna firma Abramson Architects preto navrhla rezidenciu tak, aby odrážala jej hlboký vzťah k umeniu.

Budova pozostáva z priamočiarych objemov usporiadaných do tvaru L s tromi poschodiami. Každé poschodie má inú úpravu fasády.

 

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Glen Jackson (@fcukzuck)

„Monolitické horné poschodie je pokryté bielou štukou a zdá sa, že levituje na bielych kovových lamelách pod nimi,“ uviedli architekti pre portál dezeen.com.

Stredné podlažie zahŕňa verejnú zónu a kanceláriu. Výsuvné sklenené steny ponúkajú plynulé prepojenie s krytou terasou a bazénom.

Čajovníkový strom

Izby majú dostatok denného svetla, vysoké stropy a sú moderne zariadené. Biele povrchy poskytujú ideálne pozadie na zobrazovanie umeleckých diel.

V blízkosti schodiska je na sviežom dvore viditeľná abstraktná kovová socha od umelca. V obývacej izbe obklopujú presklené steny čajovníkový strom, ktorý rastie nahor cez otvor v streche.

Na najvyššom poschodí domu sú spálne usporiadané pozdĺž chodby v tvare L. Chladné šedé povrchy pomáhajú vytvoriť pokojnú atmosféru. V hlavnej spálni tím zakomponoval drevenú podlahu a mramorový krb.

Pre viac zaujímavých informácií z oblasti svetovej i domácej architektúry nás nezabudnite sledovať na sociálnych sieťach.

Mirka

beevam
redakcia
Email redakcia

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 2x
  • 1x
  • 2x
  • 5x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie