Dnes je 19.apríla 2024, meniny má Jela

Vyhliadka na kúzelný historický maják v Novom Škótsku

Prístup pre všetkých

Štúdio bolo požiadané, aby zlepšilo infraštruktúru pre turistov, ktorí navštevujú Peggy’s Cove, malú pobrežnú komunitu na východnom brehu St Margaret’s Bay neďaleko Halifaxu. Maják, známy aj ako Peggy’s Point, je jedným z najfotografovanejších v Kanade.

Keďže medzník je obklopený neúrodným skalnatým pobrežím, dostať sa do tesnej blízkosti bolo pre mnohých ťažké.

 

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Omar Gandhi Architect (@og_architect)

To viedlo miestneho developera Develop Nova Scotia, aby sa so štúdiom zamysleli nad modernizáciou dostupnosti a aby si všetci mohli užiť toto malebné miesto. “Vyhliadková plošina predstavuje príležitosť pre každého zažiť maják a jedinečnú topografiu z vyvýšenej a chránenej zóny, čím sa otvára využitie miesta oveľa širšiemu publiku,” uviedlo štúdio pre portál dezeen.com.

 

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Maxime Brouillet (@maximebrouillet)

Výsledkom je vyvýšená plošina, ktorá sa tiahne od skalnatého terénu smerom k majáku, napojená na cesty, ktoré poskytujú rovný povrch od parkoviska. „Rampy a zábradlia pomáhajú s navigáciu na mieste,“ uviedlo štúdio a dodalo, že miesto na sedenie je k dispozícii pre tých, ktorí si potrebujú oddýchnuť.

Splynutie s prírodou

Drevená vyhliadka je starostlivo umiestnená tak, aby chránila návštevníkov pred silnými vlnami, ktoré bičujú pobrežie. Rovnako tiež zohľadňuje stúpanie hladiny mora predpovedané pre tento región. Osvetlenie pomáha nasmerovať návštevníkov počas pochmúrnych dní alebo keď svetlo vo večerných hodinách ubúda.

Plošinu dopĺňa budova s toaletami. Materiály pre projekt boli vybrané tak, aby rešpektovali miestny jazyk malebných rybárskych chatrčí. Dosky z bieleho cédra tvoria plošinu a obopínajú jej boky, čím ponúkajú konzistentný neutrálny tón, ktorý splýva s okolím.

S kým by ste najradšej navštívili toto kúzelné miesto? Napíšte nám do komentárov.

Mirka

beevam
redakcia
Email redakcia

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 1x
  • 2x
  • 1x
  • 6x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie