Dnes je 29.marca 2024, meniny má Miroslav

Nová ikona Brna: Interaktívna inštalácia s názvom Mrak

Mrak

Interaktívny objekt, ktorý dokáže meniť farby, vydávať zvuky a reagovať na vonkajšie podnety, navrhol architekt Marek Štěpán. „Nikdy som si nemyslel, že navrhnem taký objekt, ako je Mrak. Prostredie Umeleckopriemyselného múzea v Brne, ktoré navštevujem odmala, aj ľudia v ňom ma k tomu inšpirovali. Mrak je meniacim sa exponátom a akýmsi stelesneným srdcom galérie. Jeho výtvarné predobrazy som hľadal v českom výtvarnom umení, v mrakoch Jozefa Šímu, v dielach surrealistov aj v kráčajúcom meste Rona Herrona,“ vysvetlil v tlačovej správe autor.

 

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Moravská galerie v Brně (@moravskagalerie)

Dizajn, móda a umenie

Budova múzea okrem unikátnej inštalácie dostala i nový prívlastok ART DESIGN FASHION. Tento prívlastok by mal naznačovať aj smerovanie múzea. To by sa okrem dizajnu malo venovať aj móde či spojeniu dizajnu a umenia. Okrem stálej expozície tu vznikol priestor a zázemie pre Moravskú galériu. Nová podoba Umeleckopriemyselného múzea v Brne sa stane pomyselnou výkladnou skriňou českých dizajnérov a produktov. Pri úpravách interiéru bol kladený dôraz predovšetkým na myšlienku prezentácie súčasných dizajnérov prostredníctvom ich návrhov interiérových prvkov a priestorov. Do príprav tak galéria zapojila Maxima Velčovského, Radka Wohlmutha a štúdio edit!, Evu Eisler, Davida Karáska, štúdio Olgoj Chorchoj alebo spomínaného Marka Štefana.

Ako na vás pôsobí nová tvár Umeleckopriemyselného múzea v Brne? Napíšte nám do komentárov váš názor a dojmy.

Mirka

beevam
redakcia
Email redakcia

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 1x
  • 8x
  • 0x
  • 0x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie