Dnes je 28.marca 2024, meniny má Sona

Z bývalej továrne v Číne je unikátne výstavné centrum

Pôvodné detaily

Výstavný priestor zaberá jednu z mála továrenských budov, ktoré sa zachovali na veľkom priemyselnom areáli Baoshan, kde sa kedysi vyrábala oceľ.

Cieľom spoločnosti Kokaistudios so sídlom v Šanghaji pre továreň s rozlohou 725 metrov štvorcových bolo vytvoriť flexibilný interiér pri zachovaní všetkých pôvodných detailov konštrukcie. Továrenská budova vybraná pre projekt sa nachádza pri bráne areálu s rozlohou 450 000 metrov štvorcových.

 

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Kokaistudios (@kokaistudios)

„Výstavné centrum Baoshan zachováva priemyselné dedičstvo v Šanghaji a zároveň pripravuje pôdu pre jeho budúce funkcie,“ povedalo štúdio Kokaistudios pre portál dezeen.com. Podľa Kokaistudios je víziou Baosteel, majiteľa areálu, vytvorenie eko-priemyselného parku. Popri výstavisku sa očakáva, že bude zahŕňať novú elektráreň na energetické využitie odpadu, múzeum, kancelárie, park a rad mokradí.

Samostatný prvok

Polykarbonátová konštrukcia vložená do továrne je navrhnutá ako úplne samostatný prvok, čo znamená, že sedí nezávisle od pôvodného plášťa budovy. Štruktúra tvorí vodotesný a flexibilný interiér pri zachovaní pôvodných detailov továrne, medzi ktoré patria objemné rúry a stroje zvnútra aj zvonka.

Podľa štúdia bol polykarbonát zvolený tak, aby vytvoril silný kontrast medzi ťažkosťou existujúcej oceľovej budovy a ľahkosťou novej budovy. Polykarbonát je tiež ľahký, opakovane použiteľný a môže byť prefabrikovaný, čím sa znižujú náklady a čas výstavby.

Chladné tóny

Vnútri je hlavný výstavný priestor vyplnený voľne stojacim nábytkom, aby sa maximalizovala jeho prispôsobivosť. Nachádza sa tu aj malá kaviareň, zasadačka a menšie priestory, ktoré možno využiť ako ďalšie výstavné priestory.

Popri polykarbonáte štúdio predstavilo paletu materiálov, ktorá zahŕňa betón a nehrdzavejúcu oceľ. Tie zvolili pre ich chladnejšie tóny. Hlavná výstavná sieň je jediným priestorom s prírodnými materiálmi, vrátane drevenej dyhy. Renovácia továrne je dokončená krajinným dizajnom.

Pre viac zaujímavostí z oblasti architektúry nás nezabudnite sledovať aj na sociálnych sieťach.

Mirka

beevam
redakcia
Email redakcia

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 1x
  • 6x
  • 0x
  • 4x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie