Dnes je 19.apríla 2024, meniny má Jela

VALO Hotel & Work: Cez deň kancelária, večer hotel

Maximálne využitie priestoru

Šéfka dizajnu hotela, Minna Hurme, vyvinula koncept v spolupráci so špecialistom na kancelársky dizajn Workplace Oy, interiérovým štúdiom Fyra a stavebnou spoločnosťou SSA.

 

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa VALO Hotel & Work (@valohotelwork)

Základom konceptu sú hosťovské izby, ktoré možno ľahko premeniť z typickej hotelovej spálne na vyhradený pracovný priestor pre niekoľko ľudí. To zaručí, že je väčšia pravdepodobnosť, že izby budú používané 24 hodín denne. “Namiesto toho, aby bol hotel cez deň prázdny a kancelária prázdna v noci a cez víkendy, spojili sme tieto dve služby do jedného priestoru,” uvádzajú zástupcovia hotela pre portál dezeen.com.

Ani hotel ani kancelária

Budova s rozlohou 18 000 metrov štvorcových obsahuje 422 dvojúčelových izieb s rozlohou od 12 do 29 metrov štvorcových.

Aby koncept fungoval, bolo potrebné, aby sa tieto miestnosti dali ľahko prispôsobiť počas procesu upratovania. Postele a stoly sa skladajú zo steny vďaka mechanizovanému systému ovládanému aplikáciou.

 

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa VALO Hotel & Work (@valohotelwork)

Ostatné vybavenie izieb spája komfort s funkčnosťou. Nastavenia osvetlenia a teploty možno tiež prepínať medzi rôznymi režimami. „Výsledkom je priestor, ktorý vizuálne nie je ani hotel, ani kancelária, ale niečo úplne nové,“ tvrdia zástupcovia VALO Hotel & Work.

Drevo a jemné farby

Ostatné zariadenia boli navrhnuté s ohľadom na prácu aj voľný čas. K dispozícii je reštaurácia, bar, wellness zariadenia, rôzne zasadacie a konferenčné miestnosti a lobby, ktorá slúži aj ako pracovný salónik.

Tento pracovný salónik je átriovým priestorom v srdci budovy, kde veľká presklená stena umožňuje prenikanie prirodzeného svetla. Obrovské schodisko stúpa po jednej strane priestoru a vytvára veľké neformálne sedenie s plochami pre laptopy.

 

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa VALO Hotel & Work (@valohotelwork)

V interiéri dizajnéri pracovali s drevom. To tvorí nábytok a povrchy, ako aj dvojicu fínskych zrubových sáun na streche. Tento materiál sa spája s recyklovaným plastom, decentnými látkami a paletou jemných farieb.

Zakladatelia hotela veria, že projekt môže slúžiť ako model, ako môžu hotely znížiť svoj vplyv na životné prostredie. Najmä pre obchodných cestujúcich môže potenciálne zlúčiť všetky aktivity do jedného miesta.

Vedeli by ste si podobný koncept predstaviť aj na Slovensku? Napíšte nám do komentárov váš názor.

Mirka

beevam
redakcia
Email redakcia

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 0x
  • 4x
  • 0x
  • 3x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie