Dnes je 25.apríla 2024, meniny má Marek

Interiér nahrávacieho štúdia vizualizuje proces hudobnej tvorby

Unikátna estetika

Hudobné štúdio Meilan sa nachádza na štvrtom poschodí operného domu, ktorý navrhli Zaha Hadid Architects. Ten bol otvorený v roku 2010 v centrálnej obchodnej štvrti Guangzhou.

Spoločnosť Domani Architectural Concepts bola oslovená v roku 2017, aby vypracovala návrh komplexu viacúčelového štúdia, ktorý využívajú symfonické a komorné orchestre, zbory a iní hudobníci na skúšanie a nahrávanie.

 

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Frame (@framemagazine)

Hudobné štúdio je usporiadané na dvoch poschodiach a pozostáva z veľkého dvojposchodového koncertného priestoru obklopeného niekoľkými nahrávacími miestnosťami a pracovným priestorom pre hudobnú produkciu, ako aj relaxačnými a úžitkovými priestormi.

„Priestory potrebovali byť esteticky kreatívne,“ vysvetlilo štúdio pre portál dezeen.com. Zároveň dodalo, že cieľom bolo osviežiť dojem tradičného hudobného štúdia a splniť akustické kritériá. Steny a strop štúdia sú pokryté akustickými panelmi vyrobenými z masívneho alebo lamelového dreva, ktoré sú usporiadané v zjavne náhodnej konfigurácii.

“Našim cieľom bolo vybudovať chaotickú štruktúru so vzhľadom, ktorý sa zdal byť náhodne generovaný. Dizajn vizualizuje spontánnu časť procesu hudobnej kompozície alebo akéhokoľvek druhu tvorivých diel,“ tvrdí štúdio.

Akustika na prvom mieste

Prepletené drevené prvky zahŕňajú osvetlenie a vstavané sedenie. Kľúčovou úvahou pre priestor štúdia bola optimalizácia akustických podmienok, preto štúdio spolupracovalo so špecializovanou firmou na akustiku, aby vylepšila dizajn a identifikovala vhodné materiály.

 

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Architecture MasterPrize (@architecturemasterprize)

Kreslo na mieru pre projekt navrhla nábytkárska značka A&V. Skladaný geometrický tvar kresla je vyrobený z jednoduchej časti dreva. Rovnako ako interiér hudobného štúdia, aj jeho tvary sú inšpirované tvorivým procesom hudobníkov.

Ako na vás pôsobí tento netradičný interiér nahrávacieho štúdia? Napíšte nám vaše názory do komentárov. Pre viac zaujímavostí nás nezabudnite sledovať aj na sociálnych sieťach.

Mirka

beevam
redakcia
Email redakcia

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 1x
  • 2x
  • 2x
  • 6x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie