Dnes je 26.apríla 2024, meniny má Jaroslava

Ako vyzerá dom holandského dizajnéra s výhľadom na jazero?

Výhľady na okolitú krajinu

Dom s názvom House with a View sa nachádza na hrádzi v obci Uitdam a bol navrhnutý pre rodinu Frederik Roijého. Cieľom bolo vytvoriť priestor, kde si môže užívať okolitú krajinu na maximum.

 

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa ArchiStare (@archistare)

Veľký otvorený obývací priestor, kuchyňa a jedálenský priestor sa nachádza na prvom poschodí. Strop tvoria priznané trámy z borovicového dreva, ktoré kopírujú strmý sklon strechy. Táto šikmá konštrukcia sa na južnom konci pretína s obdĺžnikovou formou, ktorá rozširuje obytnú časť a vytvára krytý terasový priestor vyčnievajúci smerom k jazeru.

„Ide o dom, ktorý zapadá do kontúr historických budov, ale má jedinečné súčasné prvky,“ vysvetlili dizajnéri pre portál dezeen.com.

Dizajnové zariadenie od majiteľa

Tento veľký obývací priestor je navrhnutý tak, aby vytvoril dve rôzne atmosféry na oboch koncoch domu. V prednej časti je intímnejšie sedenie vedľa pece na drevo s oknom a výhľadom na dve záhradné plochy. V zadnej časti domu je okolo veľkého kuchynského ostrova organizovaný otvorenejší priestor s výhľadom na jazero cez posuvné sklenené dvere. Jedálenský stôl je umiestnený medzi týmito dvoma oblasťami.

Schodisko z borovicového dreva prechádza cez veľké štvorcové okno, ktoré vedie do súkromnejšej časti, kde sú umiestnené tri spálne a kúpeľne.

Interiéry boli zaradené pomocou lámp, stoličiek a stolov z vlastných kolekcií dizajnéra Roijého. Čierne oceľové a mahagónové okenné rámy odkazujú na vonkajšiu farbu a kontrastujú so svetlými trámami strešnej konštrukcie a betónovej podlahy.

Ako pôsobí tento dom s výhľadom na jazero na vás? Napíšte nám do komentára.

Mirka

beevam
redakcia
Email redakcia

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 1x
  • 0x
  • 1x
  • 2x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie