Dnes je 25.apríla 2024, meniny má Marek

Nenápadný stolík Brise v sebe ukrýva ventilátor a šetrí miesto

Prirodzený vánok

V okrúhlom stole sa totižto nachádza ventilátor. Vzduch vstupuje dnu cez spodok jednotky a je tlačený nahor a von práve pomocou elektrického ventilátora vo vnútri.

Ventilátor podľa autora generuje dostatočnú cirkuláciu vzduchu, aby napodobil prirodzený vánok. Okrem toho pomáha vetraniu a mierne chladí miestnosť.

Lee bol inšpirovaný k vytvoreniu Brise po tom, čo si všimol, že jeho priatelia sa rozhodli pre klimatizáciu namiesto elektrických ventilátorov. Ich rozhodnutie pramenilo z nedostatku miesta, najmä v menších domácnostiach.

Nechceli spotrebič, ktorý bude väčšinu roka stáť nepoužívaný, zaberať miesto a zachytávať prach.

„Dizajn Brise sa sústreďuje na udržateľnosť a bezproblémové používanie produktu,“ povedal podľa portálu dezeen.com Lee. “V mojej malej izbe sa môj ventilátor používal počas leta a po sezóne tam len tak stál,” dodal.

Praktický a dizajnový

Namiesto toho Lee vytvoril Brise, ktorý je pomenovaný podľa francúzskeho slova pre vánok. V jeho okrúhlom bielom tele je umiestnený elektrický ventilátor. Ten je zhora zakrytý dreveným komponentom. Táto drevená doska funguje aj ako praktická stolová doska.

Lee povedal, že jeho zakrivený dizajn je navrhnutý tak, aby bol esteticky príjemný, ale zároveň aby rozfúkaný vzduch pôsobil skôr ako jemný vánok než umelý vietor. Ovládač umožňuje prepínanie ventilátora medzi tromi úrovňami výkonu.

A čo vy? Chceli by ste mať podobný kúsok aj u vás doma? Napíšte nám do komentára.

Mirka

beevam
redakcia
Email redakcia

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 3x
  • 0x
  • 0x
  • 1x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie