Dnes je 27.apríla 2024, meniny má Jaroslav

V King’s Cross žiari inštalácia v tvare vianočného stromčeka

Obklopte sa neónovým svetom 

11,3 metra vysoká inštalácia s názvom Temenos sa nachádza na námestí Granary Square pri univerzite Central Saint Martins v londýnskej štvrti King’s Cross.  

Štruktúra, ktorú navrhla umelkyňa a dizajnérka Lijn, pozostáva z 19 neónových žltých a oranžových stožiarov, ktoré sú po okrajoch pokryté svetlami a sú usporiadané do voľne kužeľovitého tvaru. 

 

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa smbrundle (@sarah.brundle)

Usporiadanie svetelných stožiarov tiež tvorí skrútený otvor pozdĺž okraja stromu, ktorý slúži ako vstupný bod. Ten umožňuje návštevníkom prejsť sa dovnútra Temenos a obklopiť sa neónovým svetlom. 

Vonkajšia časť vianočného stromčeka vyžaruje žiarivé odtiene žltej, oranžovej a červenej, zatiaľ čo interiér, ktorý je lemovaný pásovým osvetlením, vyžaruje rôzne farby vrátane jasnej zelenej. 

Nápad sa zrodil už dávno 

Vedeli ste, že? Štruktúru Temenos prvýkrát vytvorila už v roku 1992 pri skúmaní spôsobu, akým je možné preskupovať a meniť kruh. Táto zákazka umožnila Lijn prepracovať koncept a zrealizovať ho ako fyzickú inštaláciu. 

“Bývam 20 minút chôdze od námestia a so vzrušením som sledovala zrod rozvoja King’s Cross. Táto oblasť úplne premenila zriaďovaciu stanicu a sklady na živú verejnú destináciu s bývaním, obchodmi, reštauráciami a umením na námestiach, ktoré si ľudia môžu užiť,” povedala Liliane Lijn pre portál dezeen.com.   

Na námestí Granary Square bude vystavený do februára 2022. Nás zaujíma, čo si o tejto inštalácii myslíte vy. Podeľte sa o váš názor v komentároch.  

Mirka  

beevam
redakcia
Email redakcia

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 1x
  • 1x
  • 2x
  • 3x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie