Dnes je 05.oktobra 2022, meniny má Viera

Kancelária a domov: Budova v Kodani spája to najlepšie z oboch

Spojenie dvoch svetov

Kancelárske priestory s rozlohou 7 400 metrov štvorcových boli dokončené pre KAB, najväčšieho dánskeho správcu neziskového bývania, ktorý spravuje viac ako 64 000 bytových jednotiek v celom hlavnom meste.

Okrem toho, že budova obsahuje kancelárie, je miestom stretávania sa približne 120 000 obyvateľov. Henning Larsen ho navrhol ako reprezentatívnu dánsku koncepciu kolektivizmu, blahobytu a domova samotného.

 

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Henning Larsen (@henninglarsenarchitects)

Touto myšlienkou bol inšpirovaný i návrh kancelárskych priestorov. „Zaujímala nás hra medzi kanceláriou a domovom, dvoma miestami, v ktorých trávime väčšinu svojho každodenného života. Rozmýšľali sme, ako by sme mohli naplniť centrálu tým najlepším z oboch svetov,“ povedala podľa portálu dezee.com Signe Kongebro, riaditeľka globálneho dizajnu a partnerka spoločnosti Henning Larsen.

V práci ako doma

Kancelárie sú usporiadané okolo strešného, drevom obloženého átria s veľkou recepciou a jedálňou, ktorá sa nachádza medzi veľkými stromami v kvetináčoch.

Drevené schodisko v strede tohto átria prechádza tam a späť hore šesťposchodovou budovou. Menšie zasadacie priestory majú výhľad na toto átrium. Podlahové lampy, maľby na stenách a nábytok, ktorý pôsobí domácky, to všetko bolo použité na vytvorenie pocitu domova. Drevené povrchové úpravy stien sa zas používajú na vytvorenie vône a textúry, ktoré sa často nespájajú s pracoviskom.

 

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Henning Larsen (@henninglarsenarchitects)

Po obvode každého poschodia je prstenec tradičnejších kancelárskych priestorov, zakončený odkrytým potrubím a betónovými a drevenými priečkami so vstavanými policami.

Žiadna predná ani zadná strana

V hornej časti budovy je strešná záhrada pre návštevníkov aj zamestnancov. Exteriér kancelárskej budovy, ošetrený robustnou povrchovou úpravou z textúrovaných červených tehál, bol navrhnutý tak, aby nemal žiadnu prednú ani zadnú stranu. Každá strana má veľa tenkých okien a otvorov do okolitých záhradných priestorov, ktoré navrhla záhradnícka firma SLA.

Chceli by ste pracovať v podobnom prostredí? Napíšte nám, čo je pre vás pri práci najdôležitejšie?

Mirka

Miroslava Kršková
Email Miroslava Kršková

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 1x
  • 0x
  • 0x
  • 2x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie