Dnes je 23.apríla 2024, meniny má Vojtech

Interiér obchodu Balenciaga inšpirovaný Raw Architecture

Raw Architecture

Obchod sa nachádza v Charlottenbergu v západnom Berlíne v budove Haus Cumberland. V ostrom kontraste s neoklasicistickým exteriérom budovy sa v interiéri obchodu nachádza koncept Raw Architecture od spoločnosti Balenciaga. Ten značka uviedla pri nedávnom odhalení svojho obchodu na Sloane Street v Londýne.

“Novonavrhnutý priestor pokračuje v koncepte Raw Architecture spoločnosti Balenciaga. Ten zachováva a reaguje na existujúce miesta, čo vyvoláva nedokončený dojem, ktorého drsnosť a nekonformita je v rozpore s väčšinou vylešteným okolím obchodu,” uviedla značka Balenciaga.

Kamennú fasádu berlínskeho obchodu Balenciaga a jeho oblúkové okná a markízy zdobilo bezpätkové logo Balenciaga. Vo vnútri sa na digitálnych obrazovkách zobrazujú snímky a obsah kampane módneho domu.

Dedičstvo modernistickej architektúry

Podlaha predajne je pokrytá štvorcovými doskami z liateho betónu, ktoré odrážajú vonkajšiu dlažbu. Zafarbené a popraskané betónové panely pokrývajú steny pod zníženým stropom. Ten bol zámerne ponechaný odkrytý, aby odhalil priemyselné zariadenia a storočnú štruktúru.

Značka tiež vysvetlila, že použitím starého a poškodeného betónu chcela odzrkadliť dedičstvo modernistickej architektúry Berlína.

Zrkadlové sklo, sivé závesy a hliníkové regály pokrývajú steny, zatiaľ čo tenké kovové zábradlia dodávajú šatám nádych jemnosti, no zároveň podčiarkujú industriálne prostredie obchodu.

Estetika Raw Architecture sa preniesla aj do zariadenia predajne s ošúchanými, opotrebovanými koženými sedeniami umiestnenými v skupinách po štyroch v celej predajni.

Ako na vás pôsobí tento extravagantný interiér? Napíšte nám do komentára.

Mirka

beevam
redakcia
Email redakcia

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 2x
  • 0x
  • 1x
  • 4x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie