Dnes je 26.apríla 2024, meniny má Jaroslava

Perníkový domček inšpirovaný modernistickou architektúrou

Súčasný nádych

Autorka navrhla limitovanú edíciu Gingerbread Dreamhouse v spolupráci s cukrárom Markom Taskerom z newyorskej reštaurácie Balthazar a podnikateľom Richardom Christiansenom z maloobchodu s potravinami Flamingo Estate.

“Perníkové chalúpky sú ikonickým a tradičným symbolom Vianoc, ale Richard Christiansen z Flamingo Estate a ja sme im chceli dať klasický kalifornský súčasný nádych,“ povedala dizajnérka pre portál dezeen.com.

 

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Muri Lelu (@murilelu)

Namiesto typickej štítovej chalúpky má tento perníkový domček pretínajúce sa ploché roviny nízko položeného modernistického domu. „Inšpiráciu sme čerpali z mnohých ikonických a brutalistických domovov z polovice storočia v južnej Kalifornii, najmä z ikonickej architektúry Rudolpha Schindlera a Franka Lloyda Wrighta,“ vysvetlila Kelly Wearstler.

Modernistická architektúra

Celá konštrukcia je postavená z perníkových sušienok s polevou ako spojovacím materiálom. Tomu sa musel prispôsobiť aj samotný návrh. „Hlavnou výzvou bolo navrhnúť neuveriteľný dom, ktorý by sa dal ľahko zostaviť v klasickom perníkovom štýle. Naozaj sme sa opreli o ploché, jednoduché roviny modernistickej architektúry a všetko to do seba zapadlo. Navrhli sme dom, v ktorom by sme vlastne chceli bývať,“ tvrdí autorka.

Celkovo bolo vyrobených sto týchto domčekov, ktoré je možné kúpiť za 650 dolárov. Celý výťažok z ich predaja bude venovaný charitatívnej organizácii, ktorá pomáha komunitám pri obnove po prírodných katastrofách.

Aký je váš názor na tento perníkový domček? Ste za jeho moderné prevedenie, alebo nedáte dopustiť na overenú klasiku? Dajte nám vedieť v komentároch.

Mirka

beevam
redakcia
Email redakcia

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 2x
  • 0x
  • 3x
  • 6x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie