Dnes je 26.apríla 2024, meniny má Jaroslava

Vychutnajte si kávu obklopení veľkými balvanmi

Ilúzia prírody

Interiéru kaviarne Zolaism dominujú štrukturálne stĺpy, ktoré pripomínajú obrovské skalnaté balvany.

Vedeli ste, že? Kaviareň Zolaism sa nachádza v pobrežnej oblasti v meste Qinhuangdao známom ako Aranya Gold Coast, len pár hodín jazdy od Pekingu.

Kaviareň má plochú, nabielo natretú strechu a sklenené steny, ktoré prechádzajú cez jej štyri balvanovité stĺpy. Tie sú vyrobené zo sklom vystuženého betónu (GRC) a boli predstavené štúdiom BLUE Architecture Studio, aby interiér kaviarne vyzeral skôr ako prírodná krajina.

Návrat k pravému ja

“Pokoj a rozľahlosť prírody pomáha ľuďom uniknúť z rytmu mestského života a vrátiť sa k svojmu pravému ja,“ uvádza podľa portálu dezeen.com štúdio. Namiesto spoliehania sa na počítačový softvér pri plánovaní formy stĺpov štúdio navrhlo každý z nich ručne. Čoraz väčšie modely, najprv vyrobené z peny a neskôr z hliny, pomohli štúdiu rozhodnúť, ako budú stĺpy v kaviarni tvarované a usporiadané.

 

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa 美麗中華 Beautiful China (@beautifulchina_tbb)

Na ich povrchovú úpravu poli použité rydlá a rôzne iné nástroje. Podľa slov architektov išlo o proces, v ktorom sa vzdali celkovej kontroly nad architektonickou formou. „Namiesto toho sme nechali naše ruky, aby mysleli a nechali dizajn ísť s prúdom,” dodali.

Po dokončení tvarov štúdio vytvorilo formy a naplnilo ich spomínaným sklom vystuženým betónom. Tento materiál bol vybraný pre ostrý kontrast, ktorý poskytuje jemným skleneným stenám. Na mieste boli stĺpové diely zmontované okolo oceľových nosných pilierov.

Súkromie

Dva zo štyroch stĺpov sú duté, aby sa do nich zmestili intímnejšie miesta na sedenie, do ktorých sa dá vstúpiť cez klenuté dvere. Vnútri sú zariadené lavičkami a papierovými lampášmi, zatiaľ čo malé okienka ponúkajú výhľad na kaviareň a ulicu za ňou.

Ďalšie stoličky a jednoduché biele jedálenské stoly boli rozmiestnené po celom zvyšku kaviarne Zolaism v snahe navodiť pocit plynulosti. Zákazníci majú tiež možnosť posedieť si na hrubých rímsach, ktoré sú vytesané zo základne stĺpov. Po celej dĺžke zadnej steny kaviarne je obslužný pult natretý sivou farbou, aby zodpovedal farebnému tónu stĺpov a podláh.

S kým by ste najradšej navštívili túto kaviareň vy? Napíšte nám do komentára pod článkom.

Mirka

beevam
redakcia
Email redakcia

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 6x
  • 0x
  • 2x
  • 4x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie