Dnes je 23.apríla 2024, meniny má Vojtech

Prenosný dom z prepravných kontajnerov od Wiercinski Studio

Odvážny projekt pre odvážneho klienta

Cieľom štúdia bolo vytvoriť štruktúru, ktorá by slúžila ako domov aj kancelária, ktorú by bolo možné premiestniť. Obydlie s názvom Prenosná kabína vzniklo spojením dvoch prepravných kontajnerov pozdĺž ich dlhých okrajov, čím vznikol 12,5 metra dlhý a deväť metrov široký priestor.

 

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Type 7 (@type7)

„Investormi je pár odvážnych ľudí, ktorí majú kontakt s dočasnou architektúrou a majú záujem hľadať zaujímavé a ťažko prispôsobiteľné priestory,“ vysvetlilo štúdio pre portál archdaily.com.

Vedeli ste, že? Kontajnery boli kompletne pripravené vo výrobnej hale, pričom jeho preprava a montáž na pozemok trvala jeden deň a na mieste ostali už len posledné vnútorné dokončovacie práce.

Splynutie s prostredím

Usporiadaním interiéru, ktorý zahŕňa obývačku s kuchyňou, pracovňu, spálňu a kúpeľňu s vaňou, sa podarilo autorom získať celkovo 54 m² úžitkovej plochy a 24 m² plochy medzi zeleňou na terase. Izoláciu stien tvorí striekaná pena obložená brezovou preglejkou. Tá dodáva priestoru jedinečnú atmosféru. Použitím vhodných materiálov bolo možné získať 2,6 m vnútornej výšky a skryť preklad vzniknutý pri spájaní kontajnerových rámov.

 

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa ELLE Decoration (@elledecoration_nl)

„Charakteristická fasáda z hrubého trapézového plechu bola zámerne ponechaná, aby ukázala úprimnosť surového stavebného materiálu. Jej steny sú natreté matnou zelenou farbou, ktorá spája objekt s okolím,“ dodali architekti z Wiercinski Studio.

V obytnej časti s výhľadom na rieku sú osadené veľké balkónové okná v miestach, kde boli kovové brány. Podľa slov autorov objekt dopĺňajú vonkajšie oceľové schody a charakteristická oblúková balustráda na vonkajšej terase.

V budúcnosti klienti plánujú prenosnú kabínu premiestniť do blízkeho lesa a prípadne umožniť inštaláciu konštrukcie nad vodou. Nás zaujíma, v akom prostredí by ste si toto unikátne bývanie vedeli predstaviť vy? Podeľte sa o inšpirácie v komentároch pod článkom.

Mirka

beevam
redakcia
Email redakcia

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 3x
  • 0x
  • 0x
  • 2x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie