Dnes je 28.marca 2024, meniny má Sona

Továreň na syr a mäso z prepravných kontajnerov

Bol to práve klient, kto navrhol využitie prepravných kontajnerov na realizáciu fabriky. Tím Micelle bol touto myšlienkou najprv prekvapený. Po dôkladnom pozorovaní oblasti ju však prijali. „V tejto oblasti je veľa fariem a predmestí, kde sa námorné prepravné kontajnery používajú ako sklady,“ povedal pre portál designboom.com hlavný architekt Tomoki Katada.

Architekti použili prepravné kontajnery ako moduly a manipulovali s medzerami medzi nimi. Tak vytvorili funkčný pracovný priestor, ktorý zodpovedá miestnemu kontextu a potrebám jednotlivcov. Moduly sú usporiadané v paralelnej formácii a v medzerách medzi modulmi je postavený jednopriestorový prístrešok.

Vytvorením zoskupenia symbolických častí na vyváženie kontajnerov bez toho, aby sa stala príliš schematickou, sa budova dokáže začleniť do nesúrodej panorámy mesta kontrastným spôsobom.

Použité prepravné kontajnery majú rovnaký štandard, ale každý z nich má inú históriu, čo je zrejmé z jeho vonkajšieho vzhľadu. Do dizajnu budovy je zakomponovaná široká škála charakteristík, ako sú odštiepené vrstvy farby, škrabance, spoje a nálepky.

Pre viac zaujímavostí z oblasti architektúry a dizajnu nás nezabudnite sledovať aj na sociálnych sieťach.

Mirka

beevam
redakcia
Email redakcia

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 1x
  • 2x
  • 0x
  • 1x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie