Dnes je 20.apríla 2024, meniny má Marcel

Dizajnové kreslo Iso-Lounge od dizajnéra Jaspera Morrisona

Sila a pohodlie

„Keď som navrhoval túto stoličku, mal som niekde v mysli logo Isokon, niečo zo stoličky Geralda Summersa s jednoduchým splývavým povrchom z preglejky a stoličku Rietveld Zig-Zag. Výšky a uhly sedadla a operadla súvisia skôr s Cork Chair I navrhnutou pre Vitra Edition v roku 2007,“ uviedol na oficiálnej stránke jaspermorrison.com dizajnér Jasper Morrison.

 

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Isokon Plus (@isokonplus)

Podľa značky je kreslo Iso-Lounge konzolový nábytok vyrobený z preglejky, ktorá ponúka jedinečnú silu a zároveň pohodlie. Okrem toho ide o elegantný a praktický dizajn.

Jednoduchosť

„Stolička, ktorú Morrison a tím Isokon+ vyvíjali viac ako 18 mesiacov na workshope Isokon+ v Londýne, aj keď je zdanlivo jednoduchá, posúva technický výkon preglejky ako materiálu,“ uvádza značka na webovej stránke isokonplus.com.

Vedeli ste, že? Kreslo Iso-Lounge stojí 1560 britských libier.

Autor tiež podotkol, že najväčšou výzvou pri navrhovaní a výrobe kresla bola štrukturálna dostatočnosť, línia, proporcie a v neposlednom rade i pohodlie. Lisovaná preglejka a zručnosť spoločnosti Isokon pri jej výrobe sú kľúčovými technickými faktormi, ktoré určili stoličku. Predtým som nevedel, že stenčovanie vrstiev preglejky je tak ľahké dosiahnuť vo výrobe,“ vysvetlil autor.

Chceli by ste tento dizajnový kúsok u vás doma? Napíšte nám do komentára, v ktorej izbe by sa uplatnilo najlepšie.

Mirka

beevam
redakcia
Email redakcia

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 5x
  • 0x
  • 1x
  • 2x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie