Dnes je 25.apríla 2024, meniny má Marek

Tenisový kurt z recyklovaného plastu plávajúci na mori

Zvyšovaním povedomia o plastoch vstupujúcich do oceánov sa kurt, ktorý je  vyrobený výlučne z recyklovaných plastových materiálov, vznášal na povrchu člna. Ten pravidelne premáva cez bariéru a dokončuje environmentálne námorné stavebné projekty. Po zápase medzi niektorými z austrálskych športových hviezd bol udržateľný kurt darovaný miestnej škole v meste Townsville.

 

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa eco-nnect ? (@eco_nnect)

Na kurte bola tiež uvedená rada vysokovýkonných odevov vyrobených čiastočne z plastu Parley ocean. Adidas uviedol, že tenisová kolekcia 2022 má farby inšpirované tými, ktoré sa nachádzajú na Veľkej koralovej bariére.

„Zbierame plasty z pobrežných komunít skôr, ako skončia v oceánoch a premieňame ich na priadzu,“ povedal podľa portálu designboom.com Shannon Morgan, senior riaditeľ tichomorskej sekcie značky Adidas.

Parley je globálna sieť založená takmer pred desiatimi rokmi, v ktorej sa stretávajú tvorcovia, myslitelia a lídri z kreatívneho priemyslu, značiek, vlád a environmentálnych skupín. Ich cieľom je zvýšenie povedomia o kráse a krehkosti oceánov a spolupráca na projektoch, ktoré môžu ukončiť ich ničenie. Adidas spolupracuje s Parley od roku 2015 a vytvára oblečenie a obuv z recyklovaného plastu. Ten pomáha znižovať množstvo plastov, ktoré končí v oceáne.

Poznáte niekoho, kto by si rád zahral tenis na tomto unikátnom tenisovom kurte? Napíšte nám do komentára, čo si o tomto projekte myslíte.

Mirka

beevam
redakcia
Email redakcia

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 10x
  • 4x
  • 4x
  • 2x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie