Dnes je 18.apríla 2024, meniny má Valér

Luxusný rezort plávajúci na odpadkoch v Indickom oceáne

Tento ostrov by mal vzniknúť z veľkých spojených plastových vriec. Aby boli stabilné, budú zavážené pieskom a ukotvené na dne oceánu. 

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa v2com newswire (@v2com_newswire)

„Plast je tvárny a pružný, je možné ho rozložiť a znovu postaviť. Osobne si myslím, že ide o lepšiu alternatívu, ako ho hodiť na skládku,“ povedala pre CNN Margot Krasojevičová z Margot Krasojević Architecture.  

Tieto základy majú napodobniť mangrovové porasty a budú obkolesovať celú stavbu. Ich úlohou bude zachytávanie sedimentov. Okrem toho budú fungovať aj ako protipovodňová ochrana, ktorá v prípade potreby nasaje vodu a nafúkne sa. 

Hostia hotela so 75 izbami sa budú sprchovať filtrovanou morskou vodou. Aj táto stavba sa však musí vysporiadať s mnohými inými otázkami tak, aby nenarušila prostredie, v ktorom vznikne. Použitie plastov, ktoré znečisťujú oceány, je len začiatok. Stavba sa musí vysporiadať s odpadom vyprodukovanom v hoteli a rovnako aj s dopravou hostí do rezortu a naspäť. 

Čo si myslíte o tomto projekte vy? Napíšte nám do komentára. 

Mirka 

beevam
redakcia
Email redakcia

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 1x
  • 5x
  • 0x
  • 0x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie