Dnes je 19.apríla 2024, meniny má Jela

Interiérový prvok Hives od Konstantina Grcica

Nemecký dizajnér Konstantin Grcic navrhol pre taliansku značku Mutina nový interiérový prvok s názvom Hives.

Inšpirácia z prírody

„Ide o šesťhrannú tehlu inšpirovanú štruktúrou včelích úľov, najúčinnejších stavieb v prírode,“ predstavuje prvok značka Mutina na oficiálnom webe mutina.it.

Tento interiérový prvok obsahuje modul v podobe šesťhrannej tehly s veľkosťou 13×22,5×7 cm. Podľa talianskej značky ide o funkčný a všestranný modul, ktorý bol navrhnutý na stavbu stien, architektonických štruktúr, dokonca i nábytku. Zároveň vyzdvihla i jeho estetickú a dekoratívnu hodnotu, ktorú mu dodáva práve špecifický tvar, ktorý umožňuje  autorom vyvinúť originálne grafické vzory.

Všetky vlastnosti tehly

Samotný dizajnér, Konstantin Grcic, vysvetľuje, prečo pri tvorbe siahol práve po pálenej tehle. „Pálené tehly, možno považovať za jeden z najstarších stavebných materiálov. Navrhnutím tehly v tvare dvojitého šesťuholníka vznikol modul, ktorý je geometrický aj organický. Úle sú modelované zo šesťuholníkov, je to najefektívnejšia geometria na dosiahnutie takmer nekonečne roztiahnuteľnej štruktúry,“ uvádza na stránke konstantin-grcic.com.

Značka doplnila, že si tento materiál zachováva akustické a tepelné vlastnosti. Okrem toho ponúka teplý odtieň a hmatovú textúru. „Modul sa vyrába extrúziou, remeselnou technikou, ktorá umožňuje získať prvok s organickou štruktúrou a vždy jedinečnými a neočakávanými detailmi,“ uvádza Mutina.

Autor vysvetľuje, že HIVES je možné použiť v dvoch rôznych orientáciách – vzpriamenej a plochej. Vo zvislej orientácii vytvára šesťuholník vzor steny. „Táto aplikácia umožňuje zahrnúť do steny malé šesťhranné otvory,“ dodáva Konstantin Grcic.

Pre viac informácií nás nezabudnite sledovať aj na sociálnych sieťach.

beevam
redakcia
Email redakcia

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 0x
  • 0x
  • 0x
  • 0x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie