Dnes je 25.apríla 2024, meniny má Marek

Kolekcia svietidiel Double českej značky Brokis

Talianske štúdio LCM Marin vytvorilo pre českú značku Brokis kolekciu svietidiel s názvom Double. Pozrite sa na výsledok tejto spolupráce spolu s nami.

Ako napovedá samotný názov, kolekciu svietidiel Double definujú dva prvky vyrobené z dvoch rôznych materiálov. Dizajnové svietidlá sú vyrobené zo skla a ľahkého hliníka. „Tieto prvky závisia jeden od druhého, aby vytvorili jedinečnú a súhlasnú formu. Sklenená guľa ukončená kovovým krúžkom pôsobí sugestívne, pričom rukoväť navrchu odkazuje na myšlienku prepravy svetla,“ uvádza značka Brokis na oficiálnej stránke brokis.cz.

Vedeli ste, že? Za dizajnovým štúdiom stojí Marco Marin spolu s manželkou Carolinou a synom Lorenzom.

Značka tiež opisuje projekty benátskeho štúdia a jeho tvorivý proces ako hľadanie rovnováhy medzi formou, funkciou, materiálmi, konštrukčnými potrebami, zvedavosťou a experimentovaním.

Svietidlá kolekcie Double sú dostupné v troch veľkostných variantoch a piatich farbách skla. „V závesnom variante, ktorý je dostupný v troch rôznych tvaroch, horná kovová časť s drôteným lanom hľadá rovnováhu v rozptýlenom svetle a tieňoch, keď prechádzajú cez spodný kovový prstenec a glóbus, ktorý je vyrobený z viacerých vrstiev roztaveného skla, ktoré sú pred fúkaním starostlivo skontrolované majstrom sklárom. Svietivosť LED svetelného zdroja je zjemnená opálovým difúzorom. Svojim rozsahom je kolekcia Double ideálna do súkromných interiérov a veľmi dobre pôsobí vo veľkých kompozíciách a farebných kombináciách,“ dodáva značka.

Vedeli by ste si predstaviť niečo podobné aj u vás doma? Napíšte nám do komentára pod článkom.

beevam
redakcia
Email redakcia

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 0x
  • 0x
  • 0x
  • 1x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie