Dnes je 25.apríla 2024, meniny má Marek

350 vtáčích búdok obklopuje hotelovú izbu v korunách stromov

Dánske architektonické štúdio BIG odhalilo svoj návrh hotelovej izby obklopenej stovkami vtáčích búdok. Pozrite sa na ich projekt pre Treehotel vo Švédsku.

350 vtáčích búdok

Hotelová izba s názvom Biosphere sa stane ôsmou izbou v hoteli, ktorý sa nachádza v odľahlom lese vo švédskom Laponsku.

Architektonické štúdio dúfa, že 350 vtáčích búdok obklopujúcich miestnosť bude inšpirovať návštevníkov k tomu, aby si vtáčie búdky nainštalovali do svojich domovov. Okrem toho ateliér umiestnením týchto búdok na fasáde objektu reaguje na pokles populácie vtákov v švédskych lesoch. Projekt by tak mal posilniť prirodzenú biosféru a prostredie. Hotelová izba bude zavesená nad zemou a prístupná cez most, ktorý vstupuje do koruny stromov zo zeme. Z kubickej konštrukcie bude vyčnievať 350 vtáčích búdok rôznych veľkostí a okolo miestnosti vytvorí sférický oblak.

„Inventúry v okrese Norrbotten, ktoré sme vykonali ako ornitológovia, aj správna rada okresu ukazujú, že množstvo rôznych populácií vtákov klesá,” povedal Ulf Öhman, predseda Ornitologického združenia Norrbotten pre portál dezeen.com. Podľa jeho slov lesníctvo viedlo k zníženiu počtu prirodzených dier v stromoch, kde hniezdia hniezdiace vtáky. Aj preto považuje inštaláciu hniezd pre vtáky za potrebné a dôležité opatrenie.

“Navyše, klimatické zmeny vedú k tomu, že hmyzí boom nastáva počas roka skôr, a kým sa vyliahnu vtáčie vajíčka, boom pominie. Kŕmenie je dôležitým podporným mechanizmom pre vtáky, ktoré sa zdržiavajú v severnom Švédsku a potrebujú potravu počas zimy,“ dodal.

Panoramatický výhľad na les

Okrem toho Ulf Öhman vyzdvihol aj fakt, že iniciatíva hotela Treehotel nielen ukazuje možnosť pomoci vtákom, ale inšpiruje k tomu aj jeho návštevníkov.

Vedeli ste, že? Treehotel v súčasnosti pozostáva zo siedmich hotelových izieb v korunách stromov.

Vo vnútri má hotelová izba rozlohu 34 metrov štvorcových a zahŕňa paletu materiálov inšpirovanú prírodným prostredím. Jeho medziposchodové usporiadanie v mezanínovom štýle bude mať obývaciu časť v spodnej časti hotelovej izby a priestor na spanie v hornej časti. Okná s trojitým zasklením v plnej výške, ako aj presklené stropy a podlahy poskytnú hosťom dostatok miesta na pozorovanie vtáctva a strešná terasa ponúkne panoramatický výhľad na les.

Chceli by ste zažiť pobyt v tejto unikátnej izbe v objatí vtáčích búdok? Napíšte nám do komentára, čo si myslíte o unikátnom projekte štúdia BIG.

beevam
redakcia
Email redakcia

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 1x
  • 0x
  • 0x
  • 0x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie