Dnes je 24.apríla 2024, meniny má Juraj

Unikátne hasičské výcvikové centrum v Brooklyne

Studio Gang dokončilo požiarnu stanicu, ktorá slúži ako simulačné a výcvikové zariadenie pre extrémne záchranné situácie.

Špeciálne výcvikové zariadenie

Nové sídlo jednotky FDNY’s Rescue 2 sa nachádza v Brownsville v Brooklyne. Každá z piatich mestských častí New Yorku má vyhradený záchranný tím.

Tieto tímy sú vysoko špecializované na extrémne podmienky, ktoré zahŕňajú zlaňovanie budov, navigáciu v zrútených konštrukciách a dokonca i nasadenie pri záchranných operáciách pod vodou.

Budova slúži ako veliteľstvo elitnej jednotky, kde hasiči spia, trénujú a koordinujú svoje operácie. „Záchranná jednotka je vyškolená, aby reagovala na rôzne núdzové scenáre, od požiaru a zrútenia budov až po záchranné akcie vo vode a potápačské operácie,” uviedla podľa portálu dezeen.com americká firma Studio Gang.

„Nové zariadenie je navrhnuté ako nástroj na výcvik, ktorý umožňuje elitným špecializovaným záchranárom FDNY pripraviť a simulovať širokú škálu núdzových podmienok v budove, na budove a okolo nej,“ pokračovalo štúdio.

Simulácia bežných podmienok

Budova je usporiadaná okolo trojposchodového priestoru, ktorý je určený na výcvik hasičov v zlaňovaní. Na vonkajšej strane zlaňovanie tiež umožňujú rôzne kotviace body.

„Stredisko umožňuje tímu precvičiť si scenáre záchrany, ktoré napodobňujú podmienky bežné pre mesto, využívajúc jeho výšku a súvisiace prvky balkónov, mostov, dverí, rebríkov a schodov,“ vysvetlilo štúdio Studio Gang. Okrem tohto dodalo, že prirodzené svetlo a čerstvý vzduch pomáhajú zlepšovať kvalitu života v budove.

Prízemie obsahuje dve garáže pre hasičské autá, ktoré sú lemované klasickými hasičskými stĺpmi, ako aj ľahko prístupný sklad pre širokú škálu náradia a stavebného materiálu, ktoré môžu byť potrebné v prípade núdze.

Mysleli aj na pohodlie

V zadnej časti orientovanej do dvora, architekti začlenili kuchynku a konferenčnú miestnosť, kde medzi operáciami trávia čas službukonajúci hasiči.

Najvyššie dve poschodia obsahujú množstvo miestností pre bežnú prevádzku jednotky, vrátane izieb, telocvične a administratívnych kancelárií. Na strechu architekti umiestnili vysadené plochy a priestor pre vonkajšie aktivity hasičov.

Betónová budova je obložená terakotovými dlaždicami, ktoré pripomínajú červenú farbu, aká sa zvyčajne používa pre hasičské autá. Tieto farebné akcenty lemujú okolie okien a z exteriéru upozorňujú na funkciu budovy.

Vedeli by ste si podobnú hasičskú základňu predstaviť aj vo vašom meste? Napíšte nám, ako na vás pôsobí projekt štúdia Studio Gang.

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie