Dnes je 03.júla 2022, meniny má Miloslav

V tejto reštaurácii vo Valencii zažijete západ slnka

V reštaurácii v španielskej Valencii zažijete západ slnka. Pozrite sa na unikátny projekt interiérovej firmy Clap Studio.

Výlet na pláž

Reštaurácia sa nachádza v modernistickej budove v štvrti Ruzafa vo Valencii a predstavuje prvú stálu základňu Baovanu, miestneho nákladného auta s potravinami, ktoré rozváža dusené čínske buchty bao.

Baovan požiadal Clap Studio, aby vytvorilo interiér pre reštauráciu, ktorý by niesol motto spoločnosti, ktorým je pivo, pláž a bao.

„Naším cieľom bolo dopraviť používateľa na pláž, odkiaľ môže sledovať západ slnka a vychutnať si ručne vyrábané bao,“ povedala pre portál dezeen.com Angela Montagud, riaditeľka Clap Studio. Okrem toho dodala, že najväčšou výzvou bol tvar priestoru. Išlo o úzky, pretiahnutý pôdorys bez prirodzeného svetla. V snahe zmeniť nedostatok denného svetla v reštaurácii na pozitívnu vlastnosť, navrhlo Clap Studio pohlcujúci interiér, vďaka ktorému majú návštevníci pocit, ako keby náhodou narazili na tajnú pláž.

Hostia vstupujú do reštaurácie cez verandu, kde zo stropu visia sýtozelené laná ako liany v lese. Vnútri bol interiér navrhnutý tak, aby evokoval pláž s jednou stranou upravenou v piesočnatej broskyňovej farbe a druhou v sýto oceánskej modrej. Vlnité textilné panely vytvárajú nad hlavou oblaky, ktoré filtrujú svetlo.

Magická atmosféra

Hlavným prvkom je osvetľovací panel v tvare polmesiaca, ktorý naprogramovalo miestne kreatívne štúdio Vitamin tak, aby obnovilo meniace sa farby západu slnka v priebehu času. “Na strope vytvárame prikrývku z mrakov, ktorá prináša do interiéru magickú atmosféru odrážajúcu svetlá západu slnka, ktorý je v neustálom pohybe,“ dodala na záver Angela Montagud.

Súkromný jedálenský kút v zadnej časti pôdorysu pojme až desať osôb a bol navrhnutý tak, aby vytváral dojem jedenia pri mesačnom svetle.

Kruhové a polmesiacové motívy, ktoré odkazujú na tvar buchtičiek bao, sa opakujú v celom priestore od inštalácie osvetlenia až po stoličky, ktoré exkluzívne pre reštauráciu navrhlo Clap Studio.

A ako pôsobí tento interiér na vás? Podeľte sa o názor v komentároch pod článkom. Pre viac zaujímavých informácií nás tiež nezabudnite sledovať aj na sociálnych sieťach.

Miroslava Luptakova
Email Miroslava Luptakova

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 0x
  • 8x
  • 1x
  • 4x

Nie je možné pridávať komentáre.

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie

Warning: Constant WP_USE_THEMES already defined in /data/0/7/077898fe-a9e2-4dcf-9ec0-14e7b02511e6/beevam.sk/web/index.php on line 14