Dnes je 27.apríla 2024, meniny má Jaroslav

Tento produkt od IKEA vás dostane: Fotoaparát vyrobený z kartónu

IKEA prišla so skutočne netradičným kúskom. Fotoaparát s názvom Knäppa je totižto vyrobený z kartónu a dokážete ním robiť snímky v kvalite, akú dosahovali staršie mobily.

Unikátny fotoaparát je súčasťou novej kolekcie IKEA PS 2012. Táto kolekcia je zameraná predovšetkým na dizajn a experimentuje s materiálmi a využitím jednotlivých produktov. Aby spoločnosť podporila predaj 46 produktov kolekcie, za ktorými stojí celkom 19 dizajnérov, vsadila IKEA na produkt, ktorý zaručene upútal pozornosť. Za návrhom fotoaparátu Knäppa stojí štokholmské štúdio Teenage Engineering. Podľa portálu designmag.cz je fotoaparát vytvorený prevažne z papiera a fungovať má vďaka dvom tužkovým batériám.

Vedeli ste, že? Pamäť fotoaparátu Knäppa je štyridsať fotografií s rozlíšením 1280 na 960 pixelov.

Ide teda o kúsok, ktorý nie je určený pre náročných fotografov. Kartón, ktorý dizajnom pripomína kazetu, v sebe ukrýva miesto pre dve tužkové batérie, objektív, priehľadový hľadáčik či pevne inštalovaný USB konektor na prenos dát. Samozrejmosťou je i tlačidlo spúšte či tlačidlo na premazanie fotografií.

Aby ste do fotoaparátu Knäppa mohli vložiť spomínané tužkové batérie, je potrebné odskrutkovať skrutky držiace kryt. Ide o odkaz na proces montáže, ktorý je s produktami IKEA spojený.

Ak premýšľate nad tým, že by ste si podobný fotoaparát kúpili, mali by ste vedieť, že IKEA nemá v pláne sériovú výrobu tohto produktu. Napíšte nám ale do komentára, či by ste si tento kúsok na regáloch v IKEA všimli a či by ste si ho prípade aj vložili do nákupného košíka.

beevam
redakcia
Email redakcia

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 0x
  • 0x
  • 7x
  • 0x

Nie je možné pridávať komentáre.

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie