Dnes je 26.apríla 2024, meniny má Jaroslava

Budovy v Rotterdame spojila 600 metrov dlhá inštalácia

Holandské architektonické štúdio MVRDV otvorilo Rotterdam Rooftop Walk. Pozrite sa s nami na dočasnú žiarivo oranžovú strešnú inštaláciu v Rotterdame, ktorá vedie cez strechy dvoch susediacich budov.

Rotterdam Rooftop Walk je dočasná pochôdzna inštalácia, ktorá sa rozprestiera po strane Rotterdamského Svetového obchodného centra a vytvára most cez mestský obchodný dom Bijenkorf.

Inštaláciu dlhú 600 metrov postavila spoločnosť Dutch Steigers zaoberajúca sa lešením v rámci Rotterdam Rooftop Days, festivalu, ktorý vytvára nové priestory, aby návštevníci mali možnosť prechádzať sa po strechách mesta a objavovať niekoľko strešných výstav.

Tento oranžový chodník, ktorý začína pri Svetovom obchodnom centre v Rotterdame, sa tiahne smerom nahor, okolo spodnej časti kancelárskej budovy a cez jej strechu. Podľa portálu dezeen.com je štruktúra chodníka podporovaná systémom lešenia.

Rotterdam Rooftop Walk zo Svetového obchodného centra v Rotterdame premosťuje dve strechy 30 metrov nad Coolsingelom, jednou z najznámejších ulíc mesta.

Po prechode cez Coolsingel vedie návštevníkov 600 metrov dlhý chodník na strechu obchodného domu Bijenkorf, ktorú podobne zdobia inštalácie a výstavy od viacerých umelcov, architektov a dizajnérov. Cieľom strešných inštalácií je zvýšenie povedomia o využiteľnosti strešných priestorov. Výstava potrvá do 24. júna tohto roka.

Čo si myslíte o tomto unikátnom projekte vy? Podeľte sa s nami o názor v komentároch. Pre viac informácií nás tiež nezabudnite sledovať aj na sociálnych sieťach.

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie