Dnes je 19.apríla 2024, meniny má Jela

Kolekcia svietidiel vyrobená zo skutočného pečiva

Japonská umelkyňa Yukiko Morita rozširuje kolekciu unikátnych svietidiel Pampshade, ktoré sú vyrábané zo skutočného pečiva. Pozrite sa s nami na tieto nevšedné kúsky.

Druhá šanca pre pečivo

Yukiko Morita stojí za kolekciou svietidiel Pampshade, ktoré vyrába zo skutočného pečiva. Každý kúsok je upečený tradičným postupom a následne ošetrený antibakteriálnou a protiplesňovou vrstvou, ktorá predĺži jeho životnosť na dlhé roky. Okrem toho je doň vložené i svetlo, vďaka čomu môže slúžiť ako jedinečný interiérový doplnok i svietidlo.

„Chlieb v sebe obsahuje krásu okamihu. Je to niečo, čo nikdy neprestane hriať pri srdci tých, ktorí ho držia v rukách. Tieto neodolateľné vlastnosti viedli k založeniu kreatívnej značky, ktorá vzdáva hold chlebu prostredníctvom remesla a umenia,“ uvádza na oficiálnej stránke yukikomorita.com autorka týchto neobyčajných interiérových doplnkov. Okrem toho dodáva, že kolekciou chce upozorniť na fakt, že množstvo pečiva sa nakoniec nedostane do rúk zákazníka. Podľa jej slov tak dávajú chlebu a pečivu druhú šancu.

Croissant, chlieb i bageta

V kolekcii Pampshade môžete nájsť skutočne rôzne druhy pečiva, od chlebov, cez croissanty až po bagety a iné. Medzi technologicky najnáročnejšie patrí podľa značky výroba svietidiel z krehkých croissantov. Tie sa vyrábajú z čerstvo upečených výrobkov a sú vhodné na stôl či poličku.

„Croissant Pampshade je dokonalým stelesnením najznámejšieho francúzskeho pečiva so svojim jemným leskom, ktorého odtieň môže byť opísaný jedine ako maslový a sýty,“ uvádza spomínaná stránka.

Svietidlo z bagety podľa značky naplní miestnosť žiarou parížskeho nočného života. Tento kúsok je určený na stôl či zavesenie na stenu.

Pri každom výrobku z kolekcie je však nutné rátať aj s tým, že nebude úplne dokonalý. Menšie praskliny a nedokonalosti môže spôsobiť i samotný proces inštalácie svetelného zariadenia. Výsledné kúsky však pôsobia oveľa realistickejšie.

Aký druh pečiva z tejto kolekcie by ste si vybrali vy? Napíšte nám váš názor do komentárov. Pre viac zaujímavostí nás nezabudnite sledovať aj na sociálnych sieťach.

beevam
redakcia
Email redakcia

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 3x
  • 0x
  • 7x
  • 0x

Nie je možné pridávať komentáre.

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie