Dnes je 28.marca 2024, meniny má Sona

Unikátny obchod prezentujúci históriu i súčasnú kolekciu Tiffany & Co

Architektonické štúdio OMA navrhlo interiér pop-up obchodu pre Tiffany & Co v Paríži, ktorý má slúžiť aj ako výstavný priestor.

Cesta časom

Obchod Tiffany & Co sa nachádza v ôsmom obvode a okrem súčasných kúskov v ňom nájdete i sortiment prezentujúci 185-ročnú históriu značky. Podľa partnerky štúdia OMA bolo pre autorov interiéru dôležité ukázať práve históriu spoločnosti. „Tiffany & Co má bohatú históriu vo výrobe šperkov a produktovom dizajne. Viac ako príležitosť objaviť najnovšiu kolekciu sa návšteva obchodu stáva aj cestou naprieč časom,“ vysvetlila podľa portálu dezeen.com Ellen van Loon.

Po vstupe do obchodu sa návštevníci ocitajú v tmavomodrej rotunde, kde Tiffany & Co vystavuje niektoré zo svojich návrhov archívnych šperkov. Kusy sú prezentované v nástenných výklenkoch alebo vo vnútri pyramídových sklenených vitrín umiestnených na robustných podstavcoch. Vysoké obrazovky zobrazujú zväčšené obrazy návrhov, vďaka čomu návštevníci môžu obdivovať aj tie jemnejšie detaily.

Krátka chodba následne vedie návštevníkov do zlatej miestnosti, kde je vystavená súčasná kolekcia Tiffany & Co. V tomto priestore sa tiež nachádza aj malý kútik na sedenie, ktorý poskytuje miesto na odpočinok spolu s niekoľkými bledoružovými kreslami.

Inšpirácia prvým riaditeľom dizajnu

Miestnosť je doplnená závesným svetlom z farebného skla, ktoré je inšpirované lampami navrhnutými prvým riaditeľom dizajnu Tiffany & Co Louisom Comfortom Tiffanym na začiatku 20. storočia.

Vedeli ste, že? V súlade s touto témou boli na fasáde obchodu pridané aj umelé vitráže.

Zamatom lemovaný oblúk vedie do poslednej miestnosti obchodu. Tento menší, intímnejší priestor sa vyznačuje kovovými stenami modrým kobercom s ombre efektom. Ten postupne prechádza do tmavšej modrej, keď sa návštevníci vrátia späť do prednej časti obchodu.

Obchod Tiffany & Co v Paríži bude otvorený do mája 2023.

Ako na vás pôsobí tento extravagantný interiér od štúdia OMA? Podeľte sa s nami o názor v komentároch.

beevam
redakcia
Email redakcia

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 0x
  • 7x
  • 0x
  • 2x

Nie je možné pridávať komentáre.

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie