Dnes je 26.apríla 2024, meniny má Jaroslava

Na výstave Mini Wonders môžete obdivovať dizajn českých hračiek

V Českom dome v Bratislave je aktuálne možné vidieť výstavu Mini Wonders, ktorá upozorňuje na fenomén českej hračky. Expozícia do konca augusta ponúka pohľad na súčasné i legendárne české hračky.

Podľa Českého centra v Bratislave je výstava prehliadkou dizajnu českých hračiek, ktorá osloví všetky vekové kategórie. Návštevníkov oboznamuje s históriou, vývojom a súčasnými trendami. Expozícia Mini Wonders predstavuje prierez tvorby autorov a dizajnové ikony posledných približne sto rokov.

Vedeli ste, že? Najstarší návrh, ktorý je súčasťou výstavy, pochádza z roku 1920.

„Hračky sú malé divy sveta obdarené čarovnou mocou. Sú prvými predmetmi, vďaka ktorým sa učíme spoznávať svet aj naše schopnosti. Hovoria univerzálnym jazykom. Sú to poklady, ktoré sa dedia z generácie na generáciu a uchovávajú v kufríkoch na povale. Z tohto dôvodu, a aj preto, že ide o putovnú výstavu, som exponáty nechala vystaviť práve v krásnych kufroch českej výroby. Česká hračka je tradícia, ktorá je živá,“ vysvetľuje pre web bratislava.czechcentres.cz kurátorka výstavy Tereza Bruthansová.

„Výstava predstaví reedície pôvodných dizajnov z 20. storočia, ako aj súčasné návrhy hračiek českých dizajnérov a štúdií Jan Čapek, Adéla Fejtková, Anna a Jerry Kozovi, Kutulu, Zuzana Lednická, My dvě, Tomáš Rejmon, Re pello, Michal Strach, Tereza Šedivá, René Šulc, Tititi, Totemo, Utukutu, Woo a českých firem Kazeto, Detoa Albrechtice, Efko, Fatra, Kovap, Merkur, Směr, Modernista, Moravská ústředna Brno,“  dodáva České centrum v Bratislave.  

Chystáte sa pozrieť si túto unikátnu výstavu na vlastné oči? Napíšte nám do komentára, čím vás zaujala naviac.

beevam
redakcia
Email redakcia

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 0x
  • 0x
  • 2x
  • 2x

Nie je možné pridávať komentáre.

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie