Dnes je 26.apríla 2024, meniny má Jaroslava

Búdka Zen Pod je oázou ticha v rušných kancelárskych priestoroch

Dizajnér Staffan Holm sa inšpiroval japonskými interiérmi a navrhol Zen Pod pre spoločnosť Abstracta, ktorý predstavuje príjemný priestor pre trávenie času.

Tichá, no neizoluje

Zen Pod je navrhnutý tak, aby poskytoval akustickú oázu v rušných priestoroch, akými sú kancelárie, univerzity a nemocnice. Vďaka tomu je možné ich využiť na stretnutia, videohovory alebo prácu. Na rozdiel od ostatných búdok sa Zen Pod nesnaží úplne izolovať okolitý svet. „Jeho vonkajšie akustické steny tiež pomáhajú zlepšiť zvukovú kulisu okolitého prostredia pohlcovaním, nie odrážaním okolitého hluku,“ vysvetľuje značka na oficiálnej stránke abstracta.se.

Podľa autora je miestnosť tichá, no neizoluje. „Úplne tiché miestnosti môžu byť dosť nepríjemné. Zen Pod umožňuje vnímať okolité prostredie bez toho, aby vás rušilo,“ vysvetľuje podľa spomínanej stránky Staffan Holm.

„Zen Pod nie je miestnosť, ktorú chcete opustiť po tom, čo ste urobili to, čo ste urobili, ale miestnosť, v ktorej radi zostanete o chvíľku dlhšie,“ dodáva značka Abstracta.

Inšpirácia japonskými interiérmi

Búdka sa ľahko montuje i používa a bola navrhnutá tak, aby splynula s existujúcim prostredím. Jej dizajn bol inšpirovaný japonskými interiérmi.

Vedeli ste, že? Zen Pod je dostupný v dvoch verziách – Essential a Advanced. Obidva sa vyznačujú kombináciou vynikajúcich materiálov, najmodernejšieho osvetlenia a vetrania a obe boli starostlivo navrhnuté s dôrazom na detail, ako aj celkový vzhľad.

Zen Pod je preto skvelým doplnkom coworkingových priestorov. „Priestory pre kreativitu a dialóg musia byť v rovnováhe s miestami pre samostatné uvažovanie a sústredenie. Otvoriť dvere do Zen Podu znamená vstúpiť presne na také miesto – tiché, bezpečné a pohostinné. Zen Pod je však viac než len útočisko, miesto, kde sa dá vydýchnuť. Viac ako len pokoj a ticho,“ vysvetľuje spoločnosť.

Zen Pod bol vyrobený z materiálov, akými sú drevo, vlna, sklo, hliník a oceľ. „Jeho línie a štvorcová kompozícia odrážajú japonské estetické vplyvy – ktoré sa prejavia najmä pridaním krásnej lamelovej dubovej steny, ktorá sa ľahko pripevní na sklenenú stenu miestnosti. Je to riešenie, ktoré zvyšuje estetický zážitok, zlepšuje súkromie a pozitívne ovplyvňuje zvukovú scénu mimo miestnosti,“ dodáva na záver Abstracta.

Pre viac zaujímavostí nás nezabudnite sledovať aj na sociálnych sieťach.

beevam
redakcia
Email redakcia

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 0x
  • 7x
  • 0x
  • 7x

Nie je možné pridávať komentáre.

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie