Dnes je 26.apríla 2024, meniny má Jaroslava

ALBERTO MEDA – experimentálny dizajnér

Alberto Meda, rodák z Tremezzina sa narodil v roku 1945. Študoval v Miláne, kde dodnes žije a tvorí. Pracoval ako technický riaditeľ vo firme Kartel a štyri roky ako projektový asistent pre Alfa Romeo. Zároveň stíhal vyučovať na niekoľkých univerzitách po celom svete a vystupovať ako rečník na odborných prednáškach. Za svoju umeleckú činnosť obdržal desiatky ocenení. Jeho diela sú dodnes vystavené v múzeách moderného umenia v Toyame a New Yorku

Za roky svojho pôsobenia vytvoril bohaté portfólio plné dizajnérskych produktov. Nie hocijakých! Reprezentuje prelom v dizajnérstve. Spája progresívnu technológiu s predmetmi denného použitia. So svojim solídnym základom z inžinierskych firiem zapracoval na vzťahu medzi technológiou a experimentálnym dizajnom.

Stoličky Light Light Airmchair boli vyrobené v roku 1987 z uhlíkového vlákna. Ľahkosť na verejnosti prezentoval na psychickej aj psychologickej úrovni. Pre svoj zjav bola v dobe svojho vzniku publikom označovaná ako moc ľahká a moc high-tech. Mimochodom, viete ako vyzerá stolička za 25 000 eur?

light light airmchair
https://meandmytrend.com/media/catalog/product/cache/1/thumbnail/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/m/d/md_1349_-_1s_sunday_39_light_grey_outside_in_leather_hermes_bronze_matt_black_steel_frame_legs_angle_-_1.jpg
Office Collection

V spolupráci s firmou Vitra, navrhol v roku 1994 kolekciu stoličiek a stolov s názvom Office Collection. Priniesli úspech celej firme. Výnimočnosť tohto nábytku spočíva v elegancii prevedenia, jednoduchosti pre používateľa, maximálneho pohodlia a funkčnosti. Meda sa vyjadril, že pri sedení na jeho stoličkách, ste to práve vy, kto má stoličku dekorovať.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Just With Renders (@jwrendersstudio),

Pharmathek 

V roku 2013 navrhol robotický úložný systém pre lekárne. Slúži k uschovaniu veľkého počtu lekárenských výrobkov, no zároveň pôsobí prehľadne a farmaceutom uľahčuje prácu, vďaka elektronickému ovládaniu a vyhľadávaniu konkrétneho lieku. 

Origami 

Pod týmto názvom v roku 2013 prišiel Meda so skladacím radiátorom. Dá sa prispôsobiť na akýkoľvek priestor, slúži na sušenie, ale aj ako inovatívny predeľovač miestnosti . 

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Architonic (@architonicag),

Ešte viac farebných kombinácií a výtvorov od Alberta Medu, si môžete pozrieť aj na jeho oficiálnej stránke.

Flap 

Alberto Meda v spolupráci s Francescom Meda navrhli zvuk pohlcujúci systém, ktorý netreba nikam skrývať. V interiéri pôsobí ako dekorácia, s tajnou schopnosťou eliminovať rušivé zvuky

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Caimi Brevetti (@caimibrevetti),

Solar Bottle

Taliansky dizajnér sa venuje aj mnohým solárnym projektom. Jedným z nich je aj nízko nákladová solárna fľaša, ktorá vďaka slnku čistí vodu od mikroorganizmov. 

Napíšte nám do komentára, aký produkt sa vám najviac páči. Ktorú miestnosť by ste predmetom, z dielne Alberta Medu, dekorovali vy?

Baška 

beevam
noprint
Email noprint

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 1x
  • 4x
  • 0x
  • 0x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie