Dnes je 25.apríla 2024, meniny má Marek

Upriamte svoju pozornosť na ECOCAPCSULE. To je budúcnosť!

Ako sa to začalo?

Príbeh spoločnosti Ecocapsule sa začal písať už v roku 2009. Tomáš Záček sa spolu so svojimi kolegami Soňou Pohlovou a Igorom Žáčekom prihlásili do súťaže AndesSprouts Society pre architektov. Hoci súťaž nevyhrali, ich nápad energeticky nezávislých mikrodomov získal celosvetovú pozornosť. Netrvalo dlho a z rôznych kútov sveta sa začali ozývať prví potenciálni zákazníci a investori.

Ecocapsule

Domy, ktoré startup Ecocapsule vyvíja, sú poháňané obnoviteľnými zdrojmi. Fungujú vďaka vetru a slnku. Energiu zbierajú pomocou solárnych panelov a veterných turbín a ukladajú do batérií, ktoré následne poháňajú všetky systémy v domeOkrem ekologickej stránky projektu zaujme aj tá logistická. Rozmery domu sú prispôsobené tak, aby sa dal premiestniť pomocou prívesu, nákladného auta alebo lodného kontajnera. Ecocapsule vám tak, podobne ako dom na kolesách Magentaposkytne strechu nad hlavou takmer kdekoľvek.

V prípade Ecocapsule však nejde iba o výletný domček. Vo vnútri kapsule nájdete všetko, čo k životu potrebujete. Chutné jedlo si navaríte v malej kuchynke, zatiaľ čo o hygienu sa postará kúpeľňa so sprchou a toaletou. Nechýba, samozrejme, ani posteľ, skladovacie priestory či pracovný kútik.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Ecocapsule.sk (@ecocapsule.sk),

Vyhliadky projektu

Projekt je momentálne vo fáze vývoja nového prototypu, ktorým sa tím Ecocapsule pokúsi vychytať nedostatky prvej verzie. Vo vývoji plánujú pokračovať, až kým sa nedostanú k bezchybne fungujúcemu mikrodomu. Tím okolo ekologických domov taktiež avizoval viacero zaujímavých spoluprác, napríklad s Európskou vesmírnou agentúrou. Ich kapsula sa tak môže dostať až na ďaleký Mars či Mesiac a slúžiť astronautom.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Ecocapsule.sk (@ecocapsule.sk),

Inšpiratívna súťaž

Súťaž Mladý inovatívny podnikateľ má za cieľ prezentovať širokej verejnosti práve mladých a šikovných podnikateľov zo Slovenska. Kreativitou a inovatívnym prístupom môžu povzbudiť tých, ktorí o podnikaní ešte len rozmýšľajú. Súťaž organizujú Junior Chamber International Slovakia a Združenie podnikateľov Slovenska.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Ecocapsule.sk (@ecocapsule.sk),

Ako sa vám pozdáva tento revolučný spôsob bývania? Myslíte si, že ide o inovatívny nápad, ktorý môže zmeniť budúcnosť? Iste všetci vnímame ekologické zmeny, dejúce sa na našej planéte či problémy spôsobené klmatickými zmenami. Ako sa k tejto otázke staviate vy?Dajte nám vedieť v komentároch a podeľte sa o tento udržateľný projekt od nádejného podnikateľa aj so svojimi priateľmi.

Andrea

beevam
noprint
Email noprint

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 5x
  • 5x
  • 0x
  • 0x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie