Dnes je 23.apríla 2024, meniny má Vojtech

Prečo Slováci odchádzajú bývať na východ Rakúska?

Atraktívne bývanie 

Východ Rakúska láka Slovákov atraktívnym bývaním za prijateľnú cenu. Táto lokalita však toho ponúka oveľa viac. Čisto z ekonomického hľadiska je bývanie v Rakúsku porovnateľné s tým v Bratislave. V niektorých častiach, najmä ďalej od slovenských hraníc, to vychádza dokonca aj lacnejšie. V otázke financií však treba brať do úvahy vyššiu cenu potravín. Tie sú ale častokrát kvalitnejšie ako u nás.

Kvalitná  infraštruktúra

Ľudia pracujúci v Bratislave si na bývaní na východe Rakúska pochvaľujú jednoduchú dopravu do práce a späť. Na rozdiel od ľudí žijúcich na západ od Bratislavy sa teda neukracujú o svoj čas. Logicky vychádza, že sa o túto vzácnu komoditu neoberajú v zápchach. Svoj čas vedia lepšie a efektívnejšie využiť.

Reč ako bonus

Táto časť Rakúska taktiež ponúka nové príležitosti. Ľuďom, ktorí nehovoria po nemecky, môže bývanie v oblasti, kde sa nemčina používa na dennej báze, pomôcť vo vzdelávaní a komunikácii. Nehovoriac o tom, že rakúsky pracovný trh môže byť pre mnohých zaujímavejší ako ten slovenský.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Scottish Photographer ???????? (@lucyphotographyinsta),

Prihraničné oblasti

Z prihraničných oblastí Slováci najviac vyhľadávajú menšie mestá, napríklad Wolfsthal. V tejto oblasti sa oplatí najmä investícia do stavebného pozemku. Špecifikom rakúskych prihraničných miest sú však podmienky, ktoré si niektoré z nich pri predaji pozemkov kladú. Noví majitelia môžu byť napríklad obmedzení časom na výstavbu domu.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Valerie & Maurice (@4waende5koepfe),

Viedeň láka kvalitou života

Metropola Rakúska bola niekoľkokrát po sebe vyhlásená za mesto s najvyššou kvalitou života. Aj to je dôvodom, prečo sa Slováci sťahujú o niečo ďalej od slovenských hraníc.
Vo Viedni majú Slováci najväčší záujem o nájomné byty. Ich cena je vo väčšine prípadov vyššia ako v Bratislave, ale práve kvalita života a dostupnosť služieb ju vyvažuje.

Dostupné informácie

Zvýšenému dopytu po bývaní na východe Rakúska sa už stihli prispôsobiť aj slovenské realitné kancelárie. Získať všetky potrebné informácie, aj bez znalosti nemčiny, je tak oveľa ľahšie ako pred pár rokmi. Nehnuteľnosti na hraniciach Rakúska a Slovenska spravujú hlavne menší developeri. Mnohí z nich si však už stihli vybudovať veľmi dobré meno a slovenské realitné kancelárie nadväzujú spoluprácu práve s takými developermi.

Ako sa vám páči predstava bývania v inom štáte? Rozhodli by ste sa pre život na východe Rakúska a využívali by ste všetok komfort metropoly alebo by ste sa radšej usadili niekde na vidieku a susedom sa každé ráno zdravili Guten Morgen? Určite nás poteší, keď nám zanecháte komentár.

Andrea

beevam
noprint
Email noprint

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 1x
  • 8x
  • 0x
  • 0x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie