Dnes je 25.apríla 2024, meniny má Marek

5 materiálov na fasádu rodinného domu. Podľa čoho si vybrať?

Drevený obklad

Ide o prírodný materiál, ktorý prirodzene podlieha vplyvu poveternostných podmienok. Drevo vyzerá na fasáde domu veľmi dobre, no po čase zvykne meniť farbu a preto sa treba oň starať a pravidelne ho udržiavať. Najčastejšie sa na drevený obklad používajú dreviny ako škandinávsky smrek, céder alebo sibírsky smrekovec.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa OMNIREAL Realitna kancelaria (@omnireal_reality),

Imitácia dreva

Pokiaľ sa vám nechce starať o drevený obklad, môžete zvoliť imitáciu dreva, teda obklad z kompozitného dreva. Dosky sa vyrábajú zo zmesi drevnej múčky a plastu. Veľkou výhodou tohto materiálu je odolnosť voči počasiu. Taktiež sa časom neskrúti, dosky sú jednotné a rovné a vyznačujú sa vyššou farebnou stálosťou ako u klasického dreva.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa DemonDecor (@demon_decor),

Kameň

Kamenný obklad je veľmi obľúbený najmä vďaka svojmu prirodzenému vzhľadu. Ako kamenný obklad fasády sa najčastejšie používa bridlica, čadič, travertín, pieskovec alebo žula. Oveľa častejšie sa však používajú imitácie kameňa, a to najmä kvôli nižšej cene i hmotnosti. Kameň ako taký má veľmi dobré zvukoizolačné vlastnosti, no horšie tepelnoizolačné.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa @stredanska.architekt,

Hliníkový obklad

Najväčšou výhodou hliníkového obkladu je vysoká odolnosť voči mechanickému poškodeniu. Okrem toho má aj výborné protipožiarne vlastnosti. Nevýhodou tohto typu obkladu je však vyššia cena, väčšia hmotnosť a tiež aj vyššie nároky na nosnú konštrukciu. Ako alternatíva sa zvyknú používať hliníkové kompozitné obaly.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Böden für Deinen Wohntraum ? (@miadomo),

Tehla

Tehla je známa tým, že má dobrú samočistiacu funkciu, preto sa zvykne používať pri obkladaní sokla domu. Tehlové obklady sú svetlostále a odolné voči počasiu, machom a lišajníkom. Tehlový obklad je tvorený buď z lícových tehál alebo tehlových obkladových pásikov.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Think Brick Australia (@thinkbrickaustralia),

Martin

beevam
noprint
Email noprint

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 1x
  • 7x
  • 0x
  • 0x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie