Dnes je 25.apríla 2024, meniny má Marek

Krásne vianočné ozdoby sú aj postavičky z rozprávok

Na voňavú vianočnú atmosféru sa mnohí tešia už koncom novembra. Okrem krásnych tradičných ozdôb, môžete o niečo viac experimentovať a pridať do výzdoby aj porcelánové primabaleríny, strapaté víly so sukničkami z jemného pierka či dokonca autá!

Nech vyzerá stromček z každej strany inak

Vianočný stromček si tento rok môžete ozdobiť trochu netradične. Ak túžite experimentovať, spravte na stromčeku doslova jednotné „machule“. V každej z týchto machúľ môže dominovať iná dekorácia v podobe zvieratiek, ľadových cencúľov, hnedých koníkov alebo pridaných vetvičiek a listov z macramé. Pridajte pár stúh a gúľ v primeraných farbách. Dokonca môžete zvoliť kvetiny, ginkové zlaté listy či motýle. Doplňte si svoju zbierku vianočných ozdôb aj o takéto kúsky! Hojnosť prichádza postupne a po rokoch zistíte, že máte priestor kombinovať ešte viac.

vianočná vzdoba v podobe autíčka so stromčekom
Phoo by Kristina Paukshtite on Pexels
Vianočná výzdoba 2020

Ak túžite po jemnejšej dekorácii, nechajte úplne vyniknúť zeleň. To tento rok letí! Príroda je bližšie ako kedykoľvek predtým. Adventný veniec nepokazíte, ak ho necháte aj úplne bez výzdoby. Stačí, keď nórsku čečinu, borovicové chvojiny alebo smrekové vetvičky upravíte do tvaru kruhu, nastriekate na bielo a pridáte pár šišiek či vetvičiek s červenými bobuľami. Vytvoríte tak prirodzený a prírodný efekt. Vďaka takémuto minimálnemu dozdobeniu vynikne vianočná výzdoba práve svojou jednoduchosťou. Iste to nepotrápi ani menej zdatnú kreatívnu dušu vytvárajúcu počas Vianoc útulnú atmosféru, ktorú rodina ocení.

celá rodina počas vianočných sviatkov
Photo by Nicole Michalou on Pexels
Vianočné prestieranie

Takto jednoducho sa dá ozdobiť aj vianočný stôl. Chcete inšpirácie na prestieranie? Stačí k bielej či slonovinovej servítke pridať zelenú vetičku, previazať ju prírodným špagátikom alebo stužkou s vianočným motívom a vložiť do taniera. Iste to nadchne každého člena domácnosti a takáto krása podčiarkne aj chuť skvelého vianočného jedla. Vetvičky sa dajú takto priviazať aj k svietniku či k sviečke. K tomu postavte napríklad luskáčika a pekné vianočné zátišie je hotové! Nerobte si to zbytočne zložité 🙂

čerstvé vianočné koláčiky a vláčik skrášľujúci vianočnú výzdobu
Photo by Jonathan Borba on Pexels

Svietniky a svetielka k Vianociam jednoducho patria. Bohatý dážď malých svetielkujúcich bodiek zavesených na okne alebo stene dotvorí dokonalú sviatočnú oázu. Gauče a kreslá môžete doplniť o jemné deky a vankúše v zemitých tónoch. Absolútna pohoda, ktorú všetci túžime počas týchto chvíľ zažívať, sa skrýva v maličkostiach.

Pochváľte sa nám svojou vianočnou atmosférou u vás doma. Budeme sa tešiť!

Morena

beevam
noprint
Email noprint

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 7x
  • 0x
  • 0x
  • 0x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie