Dnes je 28.marca 2024, meniny má Sona

URBAN JUNGLE STYLE je v kurze. Ako vzniká zelená divočina?

Zelené rastliny spôsobujú relax a príjemné zdravé prostredie. Urban jungle je životný štýl. Jeho priaznivci vytvárajú podmienky na to, aby sa zeleň a rastliny vrátili do mestských častí v mestských komunitných centrách, parkoch a vytlačili tak z centier miest autá. Urban Jungle preniká aj do interiérového dizajnu. Moderné domácnosti sú tak plné zelene a okrasných rastlín.

Čím väčšie tým lepšie

V tomto interiérovom štýle sa izbovými rastlinami nešetrí. Kvetináče so sukulentami, obrovskými fikusmi, kaktusmi, palmami,monsterami, papraďami, previsnutými rastlinkami, svokrinými jazykmi si nájdu svoje miesto na parapetách, poličkách ale aj na podlahe. Mestské presvetlené byty majú výhodu, že sa k rastlinkám dostane dostatok prirodzeného denného svetla. V kuchyni zas nesmú chýbať bylinky a v kúpeľni rastliny, ktorým nevadí vlhkosť a tieň.

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa bohemian natural decor (@naylazu),

Zelená je trendy

Ak máte voľný kút napríklad v spálni či obývačke zvislé druhy skvelo vyniknú aj v závesných kvetináčoch. Okrem toho, že vyplnia priestor budú mať aj dostatok svetla. Spolu s kokedamami vytvoria dokonalý urban jungle style interiér.

Zrecyklovať sa dajú aj staršie kvetináče. Spolu s rôznymi druhmi izbových rastlín okrasných listom vytvoria perfektnú interiérovú oázu. Nielen tie však môžu zdobiť poličky a steny. V Urban Jungle štýle sú výrazným elementom aj sklenené teráriá, machové a zelené steny, tzv. vertikálne záhrady.

Príroda sa dá v interiéri skvelo aranžovať. Spolu s rámami s fotografiami pôsobí takto dizajnovo zariadený byt skutočne fenomenálne. Na poličkách sa okrem rastlín v kvetináčoch dobre vynímajú aj vázy rôznych veľkostí a tvarov, knihy, svietniky, pletené misky a porcelánové ozdoby.

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa ℙ???-ℍ???? (@pati.hands),


Zeleň dobre dopĺňa drevený nábytok a stropné osvetlenie z prírodného materiálu. Ak však túžite vniesť do interiéru skutočnú exotiku, siahnite aj po vliesových tapetách. Jungle interiér doplníte napríklad zvieracím vzorom alebo art deco doplnkami.

Hoci je zelená farba číslom jedna vo farebnej škále, paletu dopĺňajú aj odtiene žltej a červenej. Ružová, tyrkysová a žltá v tropickej džungli taktiež nechýbajú a dobre budú vyzerať napríklad na stene alebo na obrazoch.

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa ?S I M O . Scandi Boho Home (@thewhitehoneyhome),

Kvetiny by nemali v žiadnom byte chýbať. Ste aj vy milovníkom zelenej divočiny? Či to necháte zájsť až do takýchto rozmerov je samozrejme na vás. Ak však máte radi kvetinky v črepníkoch, kvetinové motívy na tapetách, textíliách či doplnkoch Urban jungle štýl je niečo pre vás. Rastlinné aranžmány vytvárajúce dojem džungle nás očarili, čo na ne hovoríte vy?

Morena

beevam
noprint
Email noprint

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 7x
  • 0x
  • 0x
  • 0x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie