Dnes je 28.apríla 2024, meniny má Jarmila

Vianočná dovolenka je HOLISTAY. Čo si pod tým predstaviť?

Zlá situácia si vyžaduje lepšie riešenia

Počas krízy v roku 2007 začali cestovné kancelárie ponúkať lokálne výlety po blízkom okolí. Pôvodne bolo holistay kombináciou cestovania po okolí, lepšieho spoznávania blízkeho okolia a trávenia času v lokálnych wellness centrách, kúpaliskách, múzeách a galériách. Keďže odpadli náklady na kúpu leteniek, dovolenkári mohli ušetrené peniaze investovať do zážitkov či kvalitných pochúťok…

mladá žena cestujúca po krajine na svojom aute
Phto by Leah Kelley on Pexels

Súčasné podmienky neprajú cestovnému ruchu, silvestrovským veľkolepým atrakciám, privítaniu roka v masových stretnutiach na námestiach po celom svete, ani návšteve zahraničných destinácií. Núdzová situácia zavrela mnohé lokálne podniky a centrá, v ktorých sme bežne trávili svoj čas. Aktívne trávenie voľného času je limitované, preto je potrebné siahnuť po kreatívnom riešení situácie. Každý kraj na Slovensku ponúka množstvo krásnych miest, ktoré možno práve globálnej pandémii máme príležitosť spoznať.

Inšpiráciou vám môže byť domov hobitov, útulne, prírodné sauny. Z pohodlia domova si môžete prezrieť svetové akváriá, ktoré ponúkajú online virtuálne prehliadky alebo viaceré moderné slovenské galérie.

krásne zátišie vytvorené z malých dekoratívnych predmetov
Photo by Element5 Digital on Pexels
It´s magic everywhere…

Počas holistickej dovolenky teda máte možnosť objaviť opäť miesta, na ktoré ste chodievali keď ste boli deti. Túlať sa len tak bez cieľa po okolitej krajine. Cestou sa vám možno podarí natrafiť na vyhliadkovú vežu či jazierko a pozorovať prírodné scenérie, ktoré mráz a sneh pripraví. Ak otužujete, tak prírodné vodné plochy vás aj tento rok zlákajú.

Ak vás však chladné počasie neláka a radšej inklinujete k vyšším teplotám, doprajte si dovolenkový deň inak. Vianočná holistická dovolenka? Čo si pod tým predstaviť okrem potulkách krajinou? Je to čas strávený s rodinou. Dovolenka je úžasná v tom, že máme množstvo času a celý ho venujeme sebe a svojim blízkym. Pripravte si vynikajúce raňajky, rozprávajte sa s deťmi o tom, čo by chceli v roku 2021 zažiť, vytiahnite fotoalbumy a listujte si v spomienkach z minulých dovoleniek.

prezeranie si fotoalbumov v kruhu svojej rodiny
Photo by cottonbro on Pexels

Zabavte sa spolu s deťmi bez mobilných technológií. Hrajte sa spoločenské hry, rozprávajte sa o témach, ktoré vás skutočne spájajú a zažite príjemné chvíle. Spolu.

Netradičnú dovolenku môžete ukončiť blahodarným domácim wellnessom a kúpeľom pri sviečkach. Aj takáto forma oddychu bez stresu, technológií a pracovných aktivít padne vhod.

Dovolenka inak

Veď sviatočné dni predstavujú obdobie oddychu, skutočného relaxu a dovolenkových aktivít. Spoznali ste holistickú dovolenku, ktorú môžete absolvovať, nech ste z ktoréhokoľvek kúta Slovenska. Prečo ju teda neskúsiť 🙂

Aké aktivity by ste ešte doplnili, aby dovolenka bola taká, ako ju poznáte a máte radi vy? Chceli by ste sa stretnúť s rodinou? Urobte si virtuálnu stretávku a nezabudnite si spraviť spoločné fotky. A na toto obdobie budete raz spomínať s úsmevom. Ako na zábavnú, netradičnú holistay dovolenku.

Morena

beevam
noprint
Email noprint

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 4x
  • 7x
  • 0x
  • 0x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie