Dnes je 26.apríla 2024, meniny má Jaroslava

3D dimenzia v obrazoch. Originálne sochy z drôtu vás očaria

Portugalský umelec David Oliveira prostredníctvom drôtov stvárňuje rozličné tvary, zvieratá či osoby. Na prvý pohľad je až neuveriteľné, že predstavitelia zvieracej ríše či postavy nie sú nakreslené. Ľudské oko prirodzene vidí obrys ale je potrebné pozrieť sa bližšie, aby ste zistilo, že sa jedná o 3D podobu.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Semi Permanent (@semipermanent)

Jeho výnimočné umenie je charakteristické perfektnou znalosťou zvieracích tiel, anatómiou ľudskej postavy a vývojom techniky, ktorú umelec využíva. Do svojich sôch vkladá aj farbu. Zvýrazňuje emóciu a celkový charakter skulptúry to ešte viac prehlbuje.

O stvárnení klasickej techniky netradičným spôsobom sme písali aj v článku Grafity inak. Pozrite, ako môže vyzerať výšivka na budove.

Moderný impresionizmus?

David chce prostredníctvom svojho umenia vyjadrovať prchavý výraz okamihu. Jeho figúry vyzerajú z každej strany odlišne a na fotografiách sú zobrazené z rôznych uhlov. Približuje tak prírodu vlastnou formou a technikou.

David Oliveira a jeho umenie zachytené drôtom a fotografiou
Photo by earthporm.com
David Oliveira a jeho umenie zachytené drôtom a fotografiou
Photo by earthporm.com
David Oliveira a jeho umenie zachytené drôtom a fotografiou
Photo by earthporm.com

Páčia sa vám netradičné tvary nielen v umení, ale aj na nábytku? Pozrite si, čo vytvára tento muž na dôchodku pre svoju rodinu.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa The Lisbon Wire Man (@davidoliveiraescultura)

Aký je váš názor na súčasné umenie? Napíšte nám ho do komentára, či sa aj vy venujete nejakej umeleckej technike. Pochváľte sa nám so svojou tvorbou. Budeme sa tešiť!

Morena

beevam
noprint
Email noprint

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 1x
  • 4x
  • 0x
  • 3x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie