Dnes je 25.apríla 2024, meniny má Marek

Registrácia do jubilejného ročníka súťaže Brick Awards 22

Pálená tehla je jednou z najstarších stavebných materiálov a práve súťaž Brick Awards 22 propaguje tento materiál od roku 2004. Možnosť prihlásiť sa majú slovenskí architekti do 8. apríla 2021. Porota hodnotí výlučne architektonické kvality diela. V týchto skvostoch však nesmie byť uplatnená keramika (ako integrálna časť stavby).

Na stránke súťaže je možné odporučiť alebo priamo zaregistrovať jednotlivé stavby. Toto ocenenie sa udeľuje každé dva roky a aktuálny ročník je jubilejný – desiaty!

Aké sú ocenenia?

V minulom ročníku vyberala porota z takmer 644 projektov z 55 krajín sveta. Ak vás zaujímajú víťazi z predchádzajúce ročníka, odporúčame vám pozrieť si ocenených a prečítať si aj tento článok.

A na čo sa môže tešiť víťaz jubilejného ročníka? Zabojovať sa dá o prestížne ocenenie Grand Prize, peňažnú odmenu (7000 €). Víťazné projekty v ďalších štyroch kategóriách získavajú okrem samotného ocenenia aj peňažnú odmenu 5000 €.

Je vyhlásených 5 kategórií:
  • Feeling at home (rodinné domy a byty)
  • Living together (verejné a spoločensky prospešné stavby, verejné priestory)
  • Working together (administratívne a výrobné stavby)
  • Sharing public spaces (začlenenie stavieb do verejného priestoru, celkové riešenie verejného priestoru)
  • Buildind outside the box (kategória zameraná na inovatívne architektonické koncepty a využitie materiálu)

Posledná kategória je zameraná predovšetkým na inovatívne koncepty a spôsoby využitia stavebného materiálu – tehly. Kritériom pre zaregistrovanie diela do súťaže je ukončenie prác nominovanej stavby do roku 2018.

Víťaza bude vyberať odborná porota pozostávajúca z novinárov, architektov a kritikov. Medzinárodná porota zúži výber jednotlivých architektonických diel a posunie ich do užšieho výberu nominantov. Všetky projekty budú uvedené v publikácii „The Brick 22“.

Čo hovoríte na túto súťaž? Poznáte stavbu, ktorú by ste jednoznačne vyhlásili za víťaza?  Napíšte nám svoj názor do komentára.

mladé ženy cvičia v budove, ktorá zvíťazila v kategórií Sharing public spaces
Photo by Andrea Piacquadio on Pexels

Morena

beevam
noprint
Email noprint

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 5x
  • 4x
  • 0x
  • 0x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie