Dnes je 29.marca 2024, meniny má Miroslav

Komplexný projekt štúdia Foster + Partners v LA dostal zelenú

Čo zahŕňa tento komplexný projekt?

Na pozemku veľkom približne sedem hektárov by mala vzniknúť botanická záhrada a dvojica výškových budov pokrytých zeleňou. Tieto kondomíniové budovy budú okrem fasády pokrytej zeleňou zároveň aj najvyššími v Beverly Hills. Veža Santa Monica Residences Tower s 32 poschodiami bude vysoká celkom 125 metrov, zatiaľ čo Garden Residences bude vysoká 112 metrov s 28 poschodiami.

Obytné bloky pokryté rastlinami budú postavené vedľa desaťpodlažnej budovy, v ktorej bude hotel so 42 izbami a 37 bytovými jednotkami.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Foster + Partners (@fosterandpartners)

Renovácie sa dočká aj ikonický trojramenný hotel Beverly Hilton z 50. rokov, ktorý navrhol Welton Becket. Vybudovaný bude nový príjazdový priestor a vstupná hala. Modernizáciou prejde aj tanečná sála.

Vedeli ste, že? Beverly Hilton každoročne hostí udeľovanie cien Zlatý glóbus.

Ani tu však tento projekt nekončí. Do rekonštrukcie bude zahrnutý aj hotelový bazén, pri ktorom pribudne 36 nových kabínok. Ďalej sa ráta aj s výstavbou konferenčného centra.

Inšpirácia a návrat k prírode

Terénne úpravy budú pokračovať vedľa Los Angeles Country Club, kde vzniknú približne tri hektáre zeleného priestoru. Za jeho návrhmi stojí štúdio RIOS. Polovica z takzvanej Botanickej záhrady bude sprístupnená verejnosti. Vysadených tu bude 40 stromov a 250 druhov rastlín z celej Kalifornie, spolu s dvoma kilometrami chodníkov prechádzajúcich popri sochách a vodných prvkoch.

„Beverly Hills bola vo svojich začiatkoch poľnohospodárska rovinatá pôda – zelená oáza, ktorá živila rastúcu mestskú časť,” uviedol pre portál dezeen.com Norman Foster, zakladateľ spoločnosti Foster + Partners. „O storočie neskôr sme využili túto inšpiráciu na vytvorenie organickej architektúry, ktorá sa spája s krajinou,” dodal.

Foster + Partners uviedli, že vývoj bol zameraný na to, aby sa stal štandardom pre udržateľnosť životného prostredia a spojil viac technológií, aby znížil emisie a spotrebu energie. Na stavbu budú napríklad použité materiály s nízkym obsahom uhlíka a nízkou toxicitou.

Čo hovoríte na ďalší z projektov štúdia Foster + Partners? Dajte nám vedieť v komentároch.

Mirka

beevam
redakcia
Email redakcia

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 1x
  • 2x
  • 0x
  • 3x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie