Dnes je 20.apríla 2024, meniny má Marcel

Dizajnér hračiek navrhol hravé objekty pre detské ihrisko

Most medzi fantáziou a realitou

Projekt s názvom Animal Factory obsahuje štyri sochy vyrobené z kovových rúrok, ktoré majú tvar zvierat. Konkrétne v nich môžete vidieť žirafu, krokodíla, gorilu a vlka.

Každá oceľová socha je navrhnutá tak, aby odrážala proporcie zvieraťa, ktoré predstavuje v životnej veľkosti. Aby pôsobili hravo a zapadli do konceptu detského ihriska, sú sochy namaľované jednou výraznou farbou. Vonkajšie ihrisko sa nachádza v mestskom prístavisku NDSM Wharf, bývalej lodenici na brehu rieky IJ. Tá sa vyvinula do jedného z amsterdamských kultúrnych miest.

„Myšlienkou projektu bolo vytvoriť most medzi fantáziou a realitou, prírodným a priemyselným,“ povedal dizajnér Boscardin pre portál dezeen.com. „Kým z určitého uhla sa zdá, že oceľové konštrukcie nemajú konkrétne tvary, pri pohľade z iného miesta sú dobre viditeľné kontúry spomínaných zvierat,“ vysvetľuje autor.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Bluc Luca Boscardin (@bluc_lucaboscardin)

Multifunkčná hravá inštalácia

Boscardinov projekt je víťazom každoročnej súťaže NDSM Open Call. V rámci súťaže sú umelci a kreatívci vyzývaní, aby predložili návrh projektu verejného umenia, ktorý sa zobrazí na móle. Animal Factory má byť všestrannou a interaktívnou inštaláciou, ktorú je možné použiť nielen ako preliezky pre deti. Slúžiť môže aj ako alternatívne miesto na cvičenie alebo uskladnenie bicyklov pre dospelých.

Boscardinov počiatočný proces navrhovania začal načrtnutím zbierky farebných zvierat v minimálnych líniách, ktoré boli potom s pomocou oceľového tesára Iwana Snela prevedené do sôch.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa sepiaillustration (@sepiaillustration)

Návrhár hračiek vysvetlil, že spôsob, akým deti komunikujú v jednoduchých univerzálnych znakoch a ich schopnosť popustiť uzdu fantázii, ovplyvnili veľkú časť jeho hravej práce.

„Všetky deti vedia, že červené auto je Ferrari alebo palica v ruke je meč,“ hovorí Boscardin, taliansky návrhár hračiek a ilustrátor so sídlom v Amsterdame. „Rovnakým spôsobom je niekoľko jednoduchých a vysokých žltých čiar, žirafa a zelené zviera s veľkými ústami je krokodíl,“ uzatvára Luca Boscardin.

Vidíte aj vy v dielach Luca Boscardina zvieratá v životnej veľkosti? Napíšte nám do komentára, čo si o tejto unikátnej inštalácii myslíte.

Mirka

beevam
redakcia
Email redakcia

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 1x
  • 0x
  • 1x
  • 6x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie