Dnes je 19.apríla 2024, meniny má Jela

Radosť chodiť na poštu v čínskom Zhejiangu

Funkcie pošty

Keď dostalo štúdio Yatofu za úlohu navrhnúť interiéry, najskôr preskúmalo povinnosti pôšt a spôsoby, akými ich rôzne komunity používajú.

„Počiatočný výskum viedol k zisteniu, že pošty sú často považované za najnutnejšie v čase osláv. To zahŕňa sviatky, festivaly, narodeniny a samozrejme aj kultúrne významný čínsky nový rok,“ hovorí štúdio so sídlom v Helsinkách.

 

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Yatofu Creatives (@yatofu_creatives)

To povzbudilo štúdio Yatofu, aby sa z pošty Bund stala viac než len destinácia, kde môžu obyvatelia Ningba jednoducho posielať poštu. V budove sa nachádza aj obchod so suvenírmi a priestor na podujatia, ktorý je možné využiť aj ako detské ihrisko.

Slávnostná paleta

Poštové zariadenia sú v miestnosti na prízemí, ktorá je osvetlená radom sférických závesných svetiel zavesených na strope. Na jednej strane miestnosti je pult obložený drevom, ktorý sa opiera o stenu s rovnakým obložením.

 

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Yatofu Creatives (@yatofu_creatives)

Zostávajúce steny majú vstavané police a sú vymaľované sýto červeným odtieňom, zatiaľ čo na výrobu podlahy sa použilo biele a zelené terazzo. Farby spolu majú vytvárať to, čo štúdio opisuje ako slávnostnú paletu, ktorá odkazuje na často oslavné príležitosti, ktoré si vyžadujú výlet na poštu.

Do obchodu na prvom poschodí vedie schodisko s perforovanou bielo-kovovou balustrádou. Tu je viac regálov karmínovej farby, kde je možné prezentovať darčeky a suveníry.

Spájanie zážitkami

Na druhom poschodí je miestnosť pre akcie, ktorú je možné využiť na usporiadanie sezónnych večierkov, workshopov, stretnutí s deťmi a iné.

Spodná polovica je obložená drevom a vybavená stupňovitým sedením, ktoré predstavujú hranaté červené vankúše. Po podlahe sú roztrúsené ďalšie vankúše a valcové drevené stoličky.

 

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Yatofu Creatives (@yatofu_creatives)

„Pošta Bund vo svojej kompletnej podobe prináša nový pohľad na úlohu pošty v modernom prostredí,“ vysvetlilo štúdio. „Dosahuje rámec svojho zakladajúceho účelu odosielania a prijímania pošty a ponúka centrum, kde sa návštevníci môžu navzájom spájať prostredníctvom zdieľania darov, spomienok a udalostí,“ dodáva na záver štúdio.

Vedeli by ste si predstaviť podobnú poštu aj u nás na Slovensku? Schválne, napíšte nám do komentára pod článkom.

Mirka

beevam
redakcia
Email redakcia

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 1x
  • 0x
  • 2x
  • 6x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie