Dnes je 08.mája 2024, meniny má Ingrida

Poďte sa hrať s farbami: Pozýva maliarske štúdio Cover Story

Nový zážitok z nákupu farieb

Cover Story Paint Studio sa nachádza v malom obchodíku v centre Helsínk. Cover Story sa pokúša vytvoriť príjemný a inšpiratívny spôsob nákupu farieb.

Vedeli ste, že? Značka bola uvedená na trh v januári 2021 a prevádzkuje internetový obchod s doručovaním do celého sveta.

 

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Jenni Rosenström (@jennirosen)

Značka vyrába upravenú kolekciu iba 32 farieb vybraných pre ich vhodnosť pre severské svetelné podmienky, so špeciálnymi limitovanými edíciami vytvorenými hosťujúcimi dizajnérmi.

Aby sa zabránilo mikroplastovému znečisteniu spôsobenému bežnou farbou na steny, ktorá ako spojivo používa plast, Cover Story vyrába vo vode rozpustnú farbu s ricínovým olejom ako súčasťou spojiva. Je bez VOC a bez zápachu.

 

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Jenni Rosenström (@jennirosen)

Nový obchod v Helsinkách dáva zákazníkom možnosť skúmať vzorky farieb iným spôsobom, ako by boli doma. Rovnako ponúka aj miesto na ich vyzdvihnutie.

„Nedokončený“ interiér s náladou

Spoločnosť Bergroth navrhla interiéry a vytvorila prvú kolekciu kapsúl tejto značky v šiestich farbách. „Priestor bol pôvodne navrhnutý ako predvádzacia miestnosť a kancelária. Keďže množstvo záujmu dizajnérov a súkromných zákazníkov v priebehu času rástlo, v súčasnosti slúži skôr ako predvádzacia miestnosť a miesto vyzdvihnutia farby,“ povedala Bergrothová pre portál dezeen.com.

 

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa katrielina (@k_a_t_r_i_e_l_i_n_a)

„Vývoj produktu prebieha v suterénoch viditeľných aj z ulice. Obchod sa nachádza na ulici Bulevardi v historickej budove z roku 1905, ktorej dominujú stopy po renovácii z 80. rokov minulého storočia. Tá zahŕňala glazované čiernobiele dlaždice, koberec od steny k stene a značné množstvo odhalených elektrických rozvodov,“ uvádza autorka.

Jej cieľom bolo obnoviť staré vlastnosti budovy a zároveň predstaviť inovatívne a nové riešenia. Prvky, ako sú vintage dvere rozdeľujúce dvojizbový priestor, boli zámerne ponechané bez ošetrenia, pričom biela odlupujúca sa farba odhaľuje históriu budovy pod nimi.

 

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Sisustussuunnittelutoimisto (@idadesignoy)

Bergrothová je tiež presvedčená, že nedokončený vzhľad pripomína proces renovácie a vyvoláva náladu vhodnú pre obchod. Pozdĺž jednej steny sú vzorky farieb z aktuálnej ponuky.

Hra s farbami

V strede každej miestnosti je pult s maľovanými blokmi rôznych tvarov, ktoré zákazníkom umožňujú vyskúšať si rôzne farebné kompozície. Sú trojrozmerné a ponúkajú zákazníkom  možnosť zažiť rôzne aspekty tej istej farby.

„Tvar kocky nám umožňuje vidieť rôzne tóny tej istej farby, pretože svetlo na ňu dopadá odlišne,“ povedala autorka. “Toto je dôležitá vec pri výbere farby na stenu,“ dodala pre spomínaný portál.

Cover Story používa iba kov a drevo a interiér obchodu to odzrkadľuje materiálmi obmedzenými na pozinkovanú oceľ, drevo, betón a farby.

Ako na vás pôsobí interiér tohto obchodu? Podeľte sa s nami o vaše dojmy a názory pod článkom.

Mirka

beevam
redakcia
Email redakcia

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 4x
  • 1x
  • 0x
  • 2x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie