Dnes je 26.apríla 2024, meniny má Jaroslava

Google kúpil sídlo v Londýne za 730 miliónov libier

Dôvera v kanceláriu

Technologický gigant sa dohodol na kúpe Central Saint Giles, kde má od roku 2012 prenajaté kancelárske priestory od Legal & General Group a Mitsubishi Estate. Google má v úmysle, aby komplex budov, ktorý sa nachádza v londýnskom West Ende neďaleko Oxford Street, naďalej slúžil ako jedno z jeho londýnskych centrál.

Komplex navrhol Piano a má svetlú fasádu z kachľových blokov červenej, žltej, limetkovo zelenej a oranžovej, ktorá je podobná logu Google. Obsahuje približne 38 000 metrov štvorcových kancelárskych priestorov, o ktoré sa v súčasnosti delí Google a ďalší nájomcovia.

 

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Darrell Godliman (@dgphotos.co.uk)

Ronan Harris, viceprezident a výkonný riaditeľ pre Spojené kráľovstvo a Írsko, podľa portálu dezeen.com v príspevku na blogu Google uviedol, že nákup signalizuje dôveru spoločnosti, že pracovníci sa vrátia z homeoffice do kancelárií. „Naša investícia predstavuje pokračujúcu dôveru v kanceláriu ako miesto pre osobnú spoluprácu a spojenie,“ povedal Harris.

Harris tiež dodal, že Google vyhovie preferenciám zamestnancov, aby nejaký čas zostali pracovať na diaľku. Niektorí zamestnanci uprednostňujú striedanie práce v kancelárii s prácou z domu. Priestory v Spojenom kráľovstve by však mali poskytnúť ideálne podmienky pre všetkých zamestnancov.

Miliónová rekonštrukcia

Google tiež oznámil, že svoje priestory v Central Saint Giles v priebehu niekoľkých nasledujúcich rokov zrekonštruuje v hodnote niekoľkých miliónov libier. Rekonštrukcia sa zameria na vytvorenie priestorov, ktoré podporujú víziu spoločnosti Google o budúcnosti práce. Dôraz má byť kladený predovšetkým na spoluprácu, flexibilitu a pohodu.

Stvárnenia interiérov od BDG Architects zobrazujú priestory ako tichú zónu so zákutiami pre individuálne zameranú prácu. K dispozícii budú aj tímové moduly, ktoré Harris popisuje ako flexibilné nové typy priestorov. Tie možno prekonfigurovať viacerými spôsobmi v závislosti od potreby. Kryté vonkajšie pracovné priestory zas umožnia zamestnancom pracovať na čerstvom vzduchu.

Pre viac zaujímavostí nás nezabudnite sledovať aj na sociálnych sieťach.

Mirka

beevam
redakcia
Email redakcia

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 1x
  • 3x
  • 1x
  • 4x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie