Dnes je 04.mája 2024, meniny má Florián

Kvet budúcnosti – veža Tulip Tower v Londýne bude výnimočná!

Táto tristometrová veža sa bude nachádzať v tesnej blízkosti rieky Temža. Na architektúre sa podieľa firma Normana Fostera a Tulipán bude druhou najvyššou budovou v západnej Európe. Plánuje do Londýna prilákať ďalších 1,2 milióna návštevníkov. Odporcovia projektu sa však obávajú, že veža zničí niektoré z londýnskych najznámejších výhľadov na mesto a jeho jedinečný vzhľad. 

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Iggi Interior Design (@iggiinteriordesign),

Unikátna bude nielen stavba sama o sebe, ale aj to, čo návštevníkom ponúkne. Budete sa môcť previezť v tzv. gondolách, ktoré budú premávať okolo vonkajších sklených výčnelkov budovy. Práve tieto výčnelky budú pripomínať lupene tulipánu. Dnes, keď už máme na svete aj celé mesto budúcnosti či jedinečné horizontálne mrakodrapy, sa myšlienka Tulip Tower nezdá až taká vzdialená či nerealizovateľná. 

Samozrejme, okrem dychberúceho výhľadu vám Tulip Tower ponúkne aj čosi navyše. Nájdete tu bary, reštaurácie, galériu, priestory na vzdelávacie aktivity, ale aj šmykľavky, ktoré budú spájať niektoré poschodia. 

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa The Independent (@the.independent),

Výstavba tohto skutočne unikátneho projektu sa má začať v roku tomto roku a Tulip Tower by mal byť úplne dokončený v roku 2025. Pozrite sa s nami na virtuálnu prehliadku Tulip Tower. Už sa tešíte na tú reálnu? 

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Mez Construction (UK) Ltd (@mezconstruction),

Hovorí sa, že minulosť zmeniť nemôžeme, ale budúcnosť je v našich rukách. Stavby a architektúra vôbec, napredujú míľovými krokmi a my veríme, že tento rozvoj prinesie úžitok nám všetkým – minimálne v podobe nezabudnuteľných zážitkov z miest, akým bude aj Tulip Tower. 

Lucy

beevam
noprint
Email noprint

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 1x
  • 5x
  • 0x
  • 0x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie