Dnes je 29.marca 2024, meniny má Miroslav

Vkusný a štýlový interiérový dizajn obývačky

Obývačka je miestnosť, ktorá odráža vkus, štýl, kultúru a tiež záujmy obyvateľov. V prvom rade však musí byť pohodlná a príjemná. Čo nesmie vo vašej obývačke určite chýbať?

Sedacia súprava

Krásna sedacia súprava je srdcom obývačky. Veľký gauč, prípadne dva menšie skombinované s pohodlnými kreslami, to je to pravé orechové. V dnešnej dobe existuje množstvo variant sedacích súprav. Dnes si môžete sedačku sami poskladať a vytvoriť na mieru do väčších aj menších interiérov. Vďaka dobrej impregnácií vydrží aj rozliate tekutiny či iné nečistoty.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa nesia (@nesia_nabytok),

Nábytok

Drobný aj väčší, ale hlavne minimalistický. Časy obrovských obývacích stien, kde sme vopchali všetko od zimných kabátov až po vianočné ozdoby sú nenávratne preč. Dnes je moderný minimálny počet nábytku v jednoduchých tvaroch a farbách. Obývačku sa vám tak podarí opticky zväčšiť a presvetliť.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa © Nathalie Malic (@photographernathalie),

Televízor

Áno alebo nie? Dnes už televízor nebýva striktne súčasťou obývačky. Čoraz viac je moderné televízor nemať, prípadne mať len plátno a prístroj na premietanie filmov.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Melissa (@styled.by.mel),

Koberec

Vaše nohy ocenia teplý koberec na zemi, najmä ak máte laminátovú podlahu alebo dlažbu. Nespornou výhodou tohto doplnku je aj zvukovo- izolačná vlastnosť. Odporúčame vyberať až na záver, aby ste ho farebne zladiť s dekoráciami a stenami.

Osvetlenie

Lustre alebo bodové svetlá? Okrem hlavného osvetlenia, ktoré si môžeme vybrať podľa štýlu svojej obývačky, nesmieme zabúdať ani na malé samostatne stojace lampy. Pôsobia nesmierne útulne a doplnia interiér o vkusný a funkčný element.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa DOBRÝ INTERIÉR (@dobryinterier),

V obývačke nesmieme zabudnúť ani na drobnosti ako deky, vankúšiky, rámiky s obľúbenými rodinnými fotkami, či drobné dekoračné predmety. Práve tieto dotvárajú štýl každej obývačky. Kupujte ich úplne posledné a v jednotných farbách.

Chcete mať vkusný domov? Neprehliadnite ani tieto rady interiérového dizajnéra.

Ako obývačku vyšperkovať?

Okrem vyššie spomínaných „nutností“ môže obývačka obsahovať aj pár špeciálnych kúskov. Čo tak akvárium, gramofón alebo hudobný nástroj? Fantázii sa medze nekladú a v prípade, že vaša obývačka disponuje veľkorysým priestorom, nie je problém umiestniť do nej aj takéto interiérové doplnky.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Аквариумист в Праге (@aquadencz),

Obývačka je tiež miesto, kde by milovníci umenia môžu vystaviť svoje obrazy. Kombinácia farieb, kvalitného nábytku a umenia je nestarnúca a veľmi originálna.

Ak vlastníte retro kus nábytku po babičke, dajte ho zreštaurovať a vystavte ho v obývačke na obdiv. Dnes je nesmierne moderné kombinovať moderný štýl s retro prvkami.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Area Design Limited (@areadesignlimited),

Tak čo poviete, inšpirovali sme vás? Ak plánujete rekonštrukciu obývačky, alebo práve finišujete stavbu, urobte si prieskum. Prelistujte časopisy, navštívte priateľov a nechajte si poradiť aj od interiérových dizajnérov.

Barbara

beevam
noprint
Email noprint

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 8x
  • 0x
  • 0x
  • 0x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie