Dnes je 24.apríla 2024, meniny má Juraj

12 strašných faktov o hoteloch, po ktorých si pobyt rozmyslíte

Nepremyslíte si to ešte? 

Dovolenka, víkendový pobyt, služobná cesta… Dôvody, prečo stráviť noc v hoteli sú rôzne, no dôvodov, prečo si radšej nájsť iný nocľah, je ešte viac. Aj keď po prebudení a predstave bohatých kontinentálnych raňajok vás môže zahriať príjemný pocit prepychu a luxusu, nie všetko je také ideálne, ako sa na prvý pohľad zdá. Prečítajte si 12 najkurióznejších a najodstrašujúcejších faktov o hoteloch, ktoré vás prinútia si svoj pobyt dvakrát premyslieť.

Číslo 1

Bookujete zvyčajne online? Niektoré hotely prideľujú najhoršie izby práve hosťom, ktorí si zarezervovali ubytovanie online, a tie najlepšie nechávajú turistom, ktorí si objednali pobyt cez cestovné kancelárie. Považujú ich totiž za lojálnejších zákazníkov.

Číslo 2

Diaľkové ovládače a vypínače lámp na nočných stolíkoch sa v hotelových izbách čistia najmenej, no zároveň sa ich ľudia dotýkajú najviac. Nie je preto žiadna hanba priniesť si so sebou do hotela vlastnú dezinfekciu na ruky.

krásna hotelová izba a moderné osvetlenie pri posteli
Photo on Shutterstock.com
Číslo 3

Mnohé upratovačky neumývajú poháre v kúpeľni pred príchodom nových hostí. Maximálne ich opláchnu vodou v umývadle, no niekedy sa nedočkajú ani toho. Odporúčame preto piť balenú vodu, alebo požiadať personál o jednorazové poháre. Nejde síce o najekologickejšie, no rozhodne najbezpečnejšie riešenie.

čisté a lesklé sklenené poháre v hotelovej izbe
Photo on skutterstock.com
Číslo 4

Biele prikrývky na hotelových posteliach navodzujú pocit čistoty a novoty, no skutočnosť je často úplne iná. Upratovačky ich perú iba v prípade, že sú na nich viditeľné škvrny. Veď si len predstavte, že väčšina telesných tekutín je bielej alebo čírej farby…

Číslo 5

Príliš sa netešte ani na to, ako sa večer zababušíte do deky, ktorá sa na vás usmieva zo sedačky či skrine. Čo keby sme vám povedali, že sa neprala už minimálne rok? Väčšina hotelov vymení pred príchodom nových hostí len posteľnú bielizeň a deku vkusne poskladá.

Číslo 6

Jeden výskum odhalil, že upratovačky len veľmi sporadicky umývajú kanvicu na kávu. V hoteli v Cincinnati (Ohio, USA) zistili na základe videozáznamov, že kanvicu dámy vyčistili prostriedkom proti plesniam rovnakou handrou, akou predtým umyli podlahy v kúpeľni.

čerstvo uvarená káva v sklenenom kávovari pripravená na pitie
Photo on shutterstock.com
Číslo 7

Ploštice sú častými obyvateľmi hotelových izieb a väčšinou tieto nepríjemné zvieratká nájdete vo svojich veciach až po príchode domov. Vždy si preto radšej vopred skontrolujte matrac, či na ňom nenájdete znaky drobných chrobáčikov.

Číslo 8

Hotelové kúpeľne sú plné choroboplodných zárodkov. Môže za to baktéria E-coli, ktorá dokáže na povrchu umývadla či záchodovej misy prežiť aj po použití čistiacich prostriedkov. Portál Travelmath v prieskume odhalil, že hotelové umývadlo je skutočným epicentrom baktérií. Zubnú kefku teda radšej odporúčame po použití bezpečne odložiť späť do kozmetickej tašky.

výhľad na hory z hotelovej izbe počas leta
Photo on shutterstock.com
Číslo 9

Všimli ste si, že hotelové koberce sú väčšinou tmavé alebo vzorované? Nejde o trendy doplnok, ale šikovný strategický ťah, ako ukryť čo najviac škvŕn. Koberce v hoteloch sú navyše plné alergénov a ani každodenné vysávanie nestačí na ich úplné vyhubenie. Vo vláknach sa tak môžu schovávať telesné tekutiny, plesne či zvyšky jedla.

Číslo 10

Ak sa rozhodnete vychutnať si drink z minibaru, radšej predtým dobre skontrolujte fľaštičky. Existuje totiž prípad, kedy pracovník hotela zistil, že sa hosť snažil vyhnúť zaplateniu účtu za alkohol z minibaru tým, že znovu naplnil fľaše tekutinou… Konkrétne svojim močom.

alkohol z minibaru v hotelovej izbe
Photo on shutterstock.com
Číslo 11

Hotely si vedú podrobné záznamy o svojich uterákoch, preto sa nepokúšajte odniesť si ich domov ako suvenír. Jeden hotel v Miami začal dokonca všívať do svojich uterákov štítky, ktoré zamestnancov upozornia, keď zmiznú. Takisto ak hotel niečo ponúka „zadarmo“, nemusí to ešte znamenať, že si môžete vziať polovicu hotelovej izby so sebou domov. Predtým, než si spokojne zabalíte do kufra mäkkučký župan či papuče, presvedčte sa, či hotel nevyžaduje ich vrátenie.

mäkučké a jemné uteráky na položené na posteli v hotelovej izbe
Photo on shutterstock.com
Číslo 12

Na záver jedna kuriozita, o ktorej ste možno ešte nepočuli. V hotelových izbách je evidovaná prekvapivo vysoká miera samovrážd. Samovraždy v hoteloch sa stali predmetom mnohých výskumov. Tie ukázali, že ľudia, ktorí spáchajú samovraždu v hotelovej izbe, sú často „domáci“ a bývajú v okolí. S množstvom hotelov na jednom mieste dokonca priamoúmerne stúpa aj počet hotelových samovrážd. Čím viac hotelov, tým viac samovrahov.

modrá obloha a muž stojaci na streche hotela v modernom meste
Photo on shuterstock.com

Našim zámerom rozhodne nie je vás vystrašiť, či odradiť od vysnívanej dovolenky v obľúbenom ubytovacom zariadení. Stále existuje množstvo hotelov, pre ktoré sú ponúkané služby a štandardy čistoty najvyššou prioritou. Za našu redakciu môžeme určite odporučiť pobyt v Hoteli Solisko na Štrbskom plese alebo Boutique hotel Tri Studničky.

V každej situácii však treba mať oči otvorené. Takže naša dobrá rada nad zlato znie: Dôveruj, ale preveruj čítaj recenzie.

Maťka

beevam
noprint
Email noprint

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 1x
  • 0x
  • 7x
  • 0x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie