Dnes je 27.apríla 2024, meniny má Jaroslav

Renault 4L zobral do parády francúzsky dizajnér Lehanneur

Keď je cesta zážitkom

Tento unikátny projekt vznikol v rámci 60. výročia modelu Renault 4L. Mathieu Lehanneur tak reaguje na trend cestovania, kedy je cesta viac o zážitku ako o samotnom cieli.

 

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Mathieu Lehanneur (@mathieulehanneur)

Auto má rovnaké línie a vonkajšie rozmery ako klasický 4L, no zadné obloženie je nahradené panoramatickými oknami. Tie tvoria boky i strechu auta. Podľa Lehanneura vyzerajú ako architektonické sklo, ale sú vyrobené z priehľadného polykarbonátu.

“Chcel som vytvoriť izbu s výhľadom, ktorý by sa dal donekonečna pretvárať, ako chýbajúce prepojenie medzi mobilitou a nehybnosťou, medzi cestovaním a útočiskom.” povedal Lehanneur pre portál dezeen.com.

 

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Mathieu Lehanneur (@mathieulehanneur)

Autor tiež povedal, že 4L je pre neho skôr architektonickým dielom než automobilom a stelesňuje koncept minimálneho luxusu. “Chcel som, aby bol zážitok z cesty rovnako príjemný ako v cieli. Tak som vytvoril hybrid automobilového sveta a sveta architektúry. Apartmán číslo 4 nie je auto, je to cestovateľská architektúra,” dodal francúzsky dizajnér.

Príjemná atmosféra domova

Lehanneur dodatočne vybavil svoj 4L tak, aby bol 100% elektrický. Auto má tiež priehľadné solárne panely na streche, ktoré pomáhajú nabíjať batériu auta na slnku.

Interiér obsahuje materiály z domáceho prostredia, nie z automobilového prostredia, pričom všetky sú vyrobené vo Francúzsku.

Jasne žltý zamat bol použitý na poťah sedadiel i na palubnej doske. Priestor v batožinovom priestore pokrýva krémovo-biela ženilka s hustou rebrovanou textúrou. Podložky a vankúše dodávajú salóniku príjemnú atmosféru.

 

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Blog Esprit Design (@espritdesign)

Exteriér vozidla obsahuje prednú mriežku vyrobenú z jedného z charakteristických materiálov Lehanneura, lešteného hliníka, vytvarovaného do zvlneného povrchu ako v jeho sérii Liquid Marble.

Suite No. 4 bude vystavený v showroome L’Atelier Renault na Champs-Elysées v Paríži od 1. decembra a na veľtrhu Maison&Objet od 20. do 24. januára 2022.

Kam by ste sa s týmto dizajnovým salónikom na kolesách vybrali vy? Podeľte sa s nami o vaše tipy.

Mirka

beevam
redakcia
Email redakcia

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 1x
  • 0x
  • 3x
  • 2x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie