Dnes je 26.apríla 2024, meniny má Jaroslava

Dancing Leaves: Svetelná inštalácia českého dizajnéra Hrocha

Príroda na dosah ruky

Koncepcia Dancing Leaves vznikla ako súčasť projektu pre hotel Peninsula Paris v roku 2014, v rámci ktorého Hroch vytvoril sklenenú sochu pripomínajúcu pohyb listov vo vetre.

„Príroda bola vždy ťažko uchopiteľná. Chytiť vietor, zastaviť dážď, zastaviť zapadajúce slnko, to sú nemožné výkony. Sklo nám umožňuje balansovať medzi pohybmi prírody a najmodernejším dizajnom. S Dancing Leaves môžete sledovať večné točenie bezchybného vetra priamo v pohodlí domova,“ uvádza značka na svojej oficiálnej stránke lasvit.com.

 

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Lasvit (@lasvitdesign)

Každý prvok inštalácie je vyrobený z desiatok precízne vyrobených sklenených komponentov, z ktorých všetky boli ručne vyrezávané.

Nekonečné možnosti

Inštalácia je súčasťou rezidenčnej série Icons spoločnosti Lasvit, ktorá sa dočkala reedície svojich najpredávanejších charakteristických dizajnov v nových variáciách. Medzi novým radom Icons sú verzie sochy Dancing Leaves usporiadané buď do okrúhleho, oválneho alebo kužeľovitého tvaru.

Listy sú dostupné v mnohých povrchových úpravách vrátane číreho, tmavého jantáru či svetlého jantáru. Mimo sortimentu Icons je možné inštaláciu Dancing Leaves objednať na mieru a vytvoriť tak dizajn v množstve farieb a tvarov, ktoré zodpovedajú špecifickým požiadavkám používateľov.

Beevam

beevam
redakcia
Email redakcia

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 1x
  • 6x
  • 0x
  • 2x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie