Dnes je 26.apríla 2024, meniny má Jaroslava

Bratislava hľadá v súťaži šesticu architektonických tímov

Obnova verejných priestorov

Do vyhlásenej súťaže sa môžu architekti zapojiť do 20. januára 2022. “Za pomerne krátke obdobie vznikli kvalitné návrhy na revitalizáciu mnohých dlhodobo zanedbaných verejných priestorov v našom meste. Aby sme dlh vo verejnom priestore čo najskôr skrátili, k už predstaveným projektom Živých miest budú postupne pribúdať ďalšie. Preto spolu s MIB-om hľadáme šesticu architektonických tímov, ktoré budú navrhovať a projektovať ich obnovu,” povedal pre stránku mib.sk primátor Matúš Vallo.

Súťaž bola vyhlásená formou rámcovej dohody. Na základe nej budú architekti spolupracovať s Metropolitným inštitútom Bratislavy na rôznych projektoch. Doba spolupráce by mala byť približne 4 roky, pričom hodnota zákazky je 1000 000 eur. Táto suma bude rozdelená na menšie projekty v rozsahu niekoľko tisíc eur až po väčšie a nákladnejšie projekty v hodnote desiatok tisíc eur.

„Rámcová dohoda sa ukázala ako efektívny spôsob zadávania architektonických a krajinno-architektonických zadaní menšej a strednej mierky skúseným ateliérom, čo vedie ku kvalitným realizáciám. Nová rámcová dohoda je vyhlásená na vyššiu sumu, v nastavení sme urobili viacero úprav v prospech toho, aby mesto získalo čo najvyššiu hodnotu za peniaze,“ hovorí Peter Lényi, riaditeľ sekcie súťaží v Metropolitnom inštitúte Bratislavy.

Najlepší z najlepších

Porota bude zohľadňovať predovšetkým doterajšiu prácu architektov, ktorí sa môžu odprezentovať maximálne štyrmi predchádzajúcimi projektmi. “Chceme spolupracovať s najlepšími možnými architektmi, ktorí už svojimi odborne uznanými realizáciami preukázali kvalitu.  Súťaž je oproti minuloročnej nastavená tak, aby ju mohli vyhrať aj mladí architekti s dobrým portfóliom,” dodal na záver Lényi.

Ktoré miesta v Bratislave by podľa vás potrebovali obnoviť a oživiť? Napíšte nám vaše tipy do komentára.

Mirka

beevam
redakcia
Email redakcia

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 3x
  • 2x
  • 1x
  • 1x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie