Dnes je 19.apríla 2024, meniny má Jela

Labyrintová inštalácia oslavujúca parfum Chanel 5

2000 rastlín

Inštalácia s názvom Five Echoes je tvorená sériou symetrických kľukatých rámp a bludísk s vyvýšenou kruhovou plošinou v strede. Inštalácia sa nachádza v Jungle Plaza, betónovom parku v Miami Design District. V okolí stavby Devlin vysadila 2 000 rastlín a stromov rôznych tvarov a veľkostí.

 

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa HYPNOTIQUE by Fabiola Kassin (@hypnotique)

“Premena betónového tepelného ostrova Jungle Plaza na les s 2 000 rastlinami je skúškou priestoru, ktorým by sa mohol stať, keby bol mestský les inštalovaný natrvalo,” povedala autorka pre portál dezeen.com. „Je to skúška toho, ako by sa ľudia mohli cítiť, keby strávili viac času medzi fytoncidmi (esenciálnymi olejmi) produkovanými stromami. Tie dokázateľne znižujú stres, pomáhajú odolávať infekciám a rakovine a zlepšujú spánok,“ dodala.

Chanel 5

Labyrint obklopujú dve zakrivené rampy, ktoré vedú návštevníkov na vyvýšenú plošinu v jeho strede. Po celej podlahe je plošina zdobená značkami podobnými slnečným hodinám, ktoré údajne odrážajú čas, ktorý trvá, kým sa molekuly parfumu odparia. Zároveň však napodobňujú chodby podobné bludisku pod nimi.

Tri otvory na prednej a bočnej strane konštrukcie vedú návštevníkov dovnútra budovy, kde môžu stáť pod plošinou a vidieť ju zdola. Devlin úzko spolupracovala s Olivierom Polgeom, parfumérom Chanel, aby premenili molekulárny jazyk svojho parfumu č. 5 na zvukovú a svetelnú inštaláciu, ktorá je súčasťou konceptu.

Materiály použité pri inštalácii, vrátane dreva a látky, budú darované miestnym umeleckým skupinám, zatiaľ čo stromy a rastliny budú opätovne vysadené lokálne v spolupráci s Million Trees Miami.

„Cieľom tohto projektu je vyvážiť množstvo emisií, ktoré sú spojené s jeho produkciou, a to vďaka 2 000 stromom. Ich opätovnou výsadbou sa zabezpečí, aby mohli rásť a zachytávať uhlík po stovky rokov,“ povedala autorka na záver.

Pre viac zaujímavostí zo sveta architektúry a dizajnu nás nezabudnite sledovať aj na sociálnych sieťach.

Mirka

beevam
redakcia
Email redakcia

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 0x
  • 2x
  • 1x
  • 2x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie